Fotboll

Tre kandidater till Morfars minne

Fotboll Alva Lunnevad, Emma Lorenzen och Vilma Nilsson är tre 18-åringar som nominerats till Morfars minne 2020.

Alva Lunnevad  [1/3]

Emma Lorenzen  [2/3]

Vilma Nilsson  [3/3]

Pristagaren presenteras på torsdag den 12 november som är Lars-Erik ”Morfar” Svenssons födelsedag

I år handlar det om spelare från någon av föreningarna:

• IFK Värnamo
• Rås Lb
• Waggeryds IK
Bors SK och Skillingaryds IS hade tyvärr inga spelare att nominera födda år 2002 och får stå över i år.

De nominerade

Moa Svensson utsågs 2019

• Alva Lunnevad, Waggeryds IK
Alva är en snabb kvick mittback som i år har vuxit och tagit ett stort ansvar i försvaret. Hon har varit en av seriens snabbaste mittbackar med ett väldigt bra spelsinne. Hon har bra kondition och styrka som hon utnyttjar på bästa sätt. Hon är en spelare med vinnarskalle men på ett ödmjukt sätt.
Alva sätter framför allt laget före det egna jaget. Hon är en bra lagkamrat som alla gillar.

• Emma Lorenzen, IFK Värnamo
Emma ingår i A-truppen. Hon är en träningsvillig, positiv tjej som utvecklas både som person och som fotbollsspelare, samt tagit en ordinarie plats och är en viktigt spelare i IFK:s division 1-lag.

• Vilma Nilsson, Rås Lb
Vilma har kommit tillbaka starkt efter sin sjukdom och skada. Hon har lett laget som lagkapten på ett föredömligt sätt och lyft de yngre tjejerna på träningar och matcher.

Detta är Morfars minne

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled under 2018 och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd.nu/Värnamo.nu upprättat ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne.
Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 19 år, alltså år 2020 vara född år 2002.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarna spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

En jury hos oss utser pristagaren genom omröstning av vår sportredaktion kompletterad med vissa frilansmedarbetare. På Lars-Erik Svenssons födelsedag den 12 november presenteras den som utsetts.

Lars-Erik Svensson vid en fotbollsmatch år 2010.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *