Fotboll

Tränarens kryptiska svar: ”Kanske finns något i rockärmen”

Fotboll Västboås har varit lite av en raket de senaste åren när man avancerat från sexan till fyran. Nu ska man bygga vidare på framgångsreceptet. – Jag tror att det som gett frukt för oss är att man spelar här för att det är roligt, berättar tränaren Mikael Svensson.

Så här slutade förra säsongen. Foto: Privat

Seriesegern i division 5 ifjol gav en plats till division 4 i år. Tränaren Mikael Svensson ogillar att prata målsättningar.
– Du kan inte styra en målsättning. Vad händer om du får fyra skador och så krackelerar allting? Vi jobbar som så att vi har målsättningar för individen, att du gör så bra träningar som möjligt, att du gör så bra matcher som du kan vi varje tillfälle och så vidare.

”Klart att det finns individer som sticker ut”

Efter den utläggningen så går han ändå in på ämnet målsättning.
– Vi är nykomlingar och det är klart att en målsättning och förhoppning är att man ska klara sig kvar i fyran. Västboås har aldrig gjort det. Men jag tror att det som gett frukt för oss är att man spelar här för att det är roligt.

Vad kan man som utomstående förvänta sig av Västboås kommande säsong?
– Vi är ett hårt jobbande lag, det kan låta klyschigt, men jag tror att lagen kommer märka av det. Det kanske finns något i rockärmen. Jag lämnar det så, säger tränaren kryptiskt.

Lika mycket som han ogillar att prata målsättningar så vill han inte heller peka på enskilda nyckelspelare.
– Det är klart att det finns individer som sticker ut. Men hade du inte haft de andra, vad hade det blivit av det då?

”Stor och fin del”

För att komma förberedda till spel i division 4 så har man under vintern värvat en del. Elias Gunnarsson, Adam Gunnarsson, Dennis Andersson, Markus Nyström, Gustav Olsson och Pontus Åqvist är nya för året.
– Alla har verkligen visat att de vill komma till oss och hört av sig själva.

Varför vill man komma till Västboås?
– Det låter väldigt enkelt. Men vi har roligt ihop, vi är ett lag och alla umgås med alla. Man är helt enkelt en sammansvetsad grupp.

Det som kännetecknar föreningen är att i stort sett hela orten sluter upp bakom klubben. Mikael Svensson menar gemenskapen och samhörigheten är en stor framgångsfaktor.
– Det är en fantastisk fin förening som håller eld i det. Det är väldigt många engagerade, inte bara de som pysslar med den runda bollen, utan också de som får på senap på en korv eller de som trimmar en gräsyta. Man kommer från en liten ort och arbetar sig uppåt, man visar att det går. Det kan jag tycka är en stor och fin del i det hela, att det går att lyckas med otroligt små medel.

På lördag drar seriespelet igång när Råslätt kommer på besök.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *