Fotboll

Tionde gången gillt?

Fotboll Den ena svåra uppgiften avlöses av nästa för IFK Värnamo i superettans slutspurt. I morgon står Falkenbergs FF som motståndare, ett lag IFK bara tagit en poäng mot i nio försök.

Falkenberg jagar en av de två allsvenska platserna och får självklart bära det stora favoritskapet mot i botten kämpande IFK Värnamo.

– Falkenberg har varit ett stabilt topplag hela året och det krävs en jävrigt bra prestation för att rubba dem, säger IFK:s tränare Roar Hansen.

Nio gånger har lagen mötts i superettan. IFK har av 27 möjliga poäng tagit 1 (en)!

Men, IFK åker inte till västkusten chanslösa. Tvärtom finns nog en chans att äntligen få sätta de gula på plats. Värnamo slog dem ju i en träningsmatch i somras. 

Enda oavgjorda mötet var förra året på Finnvedsvallen då det blev 1–1. Innan dess hade FFF vunnit sex raka som nu blivit åtta vinster. Och, ju fler förluster man radar upp desto närmare kommer första vinsten. Är det – äntligen – dags?

– Vi måste göra ett hästjobb. Det är bara att springa ut och inte fundera för mycket, menar Hansen.

 

NETHINO UTTAGEN

Förutsättningarna för IFK är i stort de bästa tänkbara. Av lagets alla spelare är det bara Daniel Ask (långtidsskadad) som inte är aktuell.

Claudio Perez var avstängd mot Gefle och Jon Birkfeldt var sjuk. 

– Båda är med igen, meddelar Roar.

Mot Gefle fick högerbacken Nethino kliva av efter en smäll i ryggtrakten. Nethino har varit ett stort utropstecken och en oerhört viktig kugge i laget.

• Hur är läget med honom?

– Han är uttagen i truppen, men vi tar med en extra spelare och är 19 om han inte kan spela.

Det betyder att det är samma trupp som mot Gefle, men med skillnaden att Perez och Birkfeldt tillkommer och att Axel Winberg inte är med.

 

FAKTA INFÖR MATCHEN

Lagens tabellplaceringar: 2) Falkenberg, 55 poäng (56–30, 13) IFK Värnamo, 29 (30–44).

FFF:s fem senaste: AFC Eskilstuna (b) 0–1, Helsingborg (b) 0–1, Brage (h) 3–2, Jönköping (h) 2–0, Gefle (b) 3–0.

IFK:s fem senaste: Gefle (h) 3–2, Halmstad (b) 3–0, AFC Eskilstuna (h) 0–0, Norrby (b) 1–2, Degerfors (h) 1–2.  

Tidigare möten: Lagen har mötts 9 gånger i superettan, 2011–2018. IFK har inte vunnit någon match, kryssat i 1 och förlorat 8 matcher. Totala målskillnaden är 7–25 för IFK.

Senaste mötet: 29 maj i år, IFK–FFF 1–4.

Främsta målskyttar: FFF: Chisom Egbuchunam 11, Erik Pärsson 10, Robin Östlund 9.IFK: Pär Cederqvist 12, Fabio Gama dos Santos 3, Alexander Achinioti Jönsson 3. Gefle: Adam Bergmark Wiberg 6, Admir Bajrovic 5, Piotr Johansson 4.

Avstängd denna match: ingen.

IFK-spelare med 2 eller 5 varningar:  Lumala Abdu (2), Pär Cederquist (2), Viktor Einarsson (2), Alexander Henningsson (5), Alexander Achinioti Jönsson (5). 

Domare: Fredrik Hansson, hemort ? (som dömt IFK 1 gång i superettan, mot ÖIS i våras då IFK föll med 0–4). 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *