Tio magiska minuter för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamo hade redan efter tio minuter 3–0 mot gästande Kenty i damettan och det blev en klar seger på Finnvedsvallen.

IFK-jubel i en tidigare match där Fanny Holmberg hyllas

Matchen slutade 6–1 och noterbart är att Fanny Holmberg svarade för två raka mål inom 23 minuter.

– Ja, det rullar vår väg nu, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.
Samtidigt påpekar han att det inte var en seger i överkant. IFK hade en rad målchanser förutom de sex fullträffarna.

Fanny Holmberg får givetvis beröm för sin målfarlighet. Lizette Kennethsson visade att hennes form är mycket bra och målvakten Therese Karlsson agerade lugnt och säkert. Julia Söderberg var en annan av hemmatjejerna som märktes lite extra.

IFK har nu 10–2 och sex poäng på de två höstmatcherna. I nästa match får man verkligen bekänna färg. Man möter serieledande och obesegrade Bergdalen i Borås.

– En trevlig inledning på höstsäsongen men på lördag blir det något helt annat motstånd. Vi ska spela om det och chans till poäng finns alltid, säger Willy Gollwitzer förhoppningsfullt.