Fotboll

Tidigt mål för IFK – blev segermål

Fotboll IFK Värnamo trummar på. I dag tog de vit-blå tre nya poäng via bortaseger mot Oskarshamns AIK. David Crona segerskytt redan i nionde minuten.

Från vårmötet lagen emellan

IFK har därmed vunnit sex av höstens sju matcher. Först kom tre vinster, Åtvidaberg 2–0, Trollhättan 5–1 och Torn 2–1. Varpå det blev storsmisk i Landskrona, 0–4.

Men, sedan dess har IFK inte släppt in något mål. Tre raka vinster Oddevold 1–0, Tvååker 2–0 och så i dag Oskarshamn 1–0.

• Hur summerade tränare Jonas Thern den matchen?

– Stabilt spel och läge för fler mål då vi skapade ett antal bra chanser.

Med facit i hand kom segermålet redan efter nio minuter genom Edvin Crona.

• ”Osade det lite katt” på slutet, eller?

– Lite stressigt blev det. 1–0 är ju ingen klar ledning och Oskarshamn körde mycket långa bollar, vilket de gjorde hela matchen. De lyfte in en gladiator på slutet, men vi satte in Tyler Lissette för att stärka där bak. De hade ett ribbskott från 17–20 meter, men vi kontrade med fem solklara chanser plus ett antal halvchanser, säger Thern.

IFK är nu uppe i 35 poäng.

• Ni är nu bara sex poäng från andraplatsen?

– Nu är det fokus på träningarna och nästa match, Skövde hemma. Det är roligt, vi har tagit lyft igen och vi ska förbättras.

Något snack om kval eller superettan är IFK-tränaren inte så intresserad av. 

– Sådant får journalister och andra hålla på med, menar Jonas.

Sju matcher återstår så mycket kan hända. Klart är att IFK Värnamo är i bra form och svårslaget. Och, Thern och grabbarna är säkert sugna på fler poäng.

Taggar

6 reaktioner på Tidigt mål för IFK – blev segermål

Härligt med ännu en seger, IFK måste väl vara formstarkaste lag efter sommarupphållet. Tidigt mål och sedan hålla hela matchen utan att darra, tyder på styrka i laget. Jag har verkligen tvivlat på laget, men nu börjar man ju tro på kval, kanske mot Syrianska igen och IFK kan väl inte förlora över två matcher igen mot ett sådant mediokert lag!

Hatten av för ifk!!!!!! Mycket spelglädje och
självförtroende hos spelarna just.
En stark laginsats mot Oskarshamn!
Slut upp på Finnvedsvallen på söndag!!!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *