Fotboll

Thern lämnar som assisterande tränare – här är hans nya roll

Fotboll Det har spekulerats en hel del kring Jonas Therns framtid i IFK Värnamo. I dag meddelar klubben att han lämnar sin roll som assisterande tränare i a-truppen - men att han kommer finnas kvar i föreningen i en annan roll.

Jonas Thern. Foto: Jim Carlsson

Som ett led i att utveckla den sportsliga organisationen kommer Jonas Thern i fortsättningen att agera som scout i klubben och han kommer i fortsättningen jobba närmare föreningens sportgrupp. Han kommer även vara involverad i föreningens elitungdomsarbete.

Sportchefen Enes Ahmetovic tycker att det är glädjande att man rustar väsentliga områden av föreningen.
– Framför allt är jag övertygad om att vi har rätt folk på rätt positioner. Allt från klubbchef, tränarstab, till sportgrupp och scout. Jonas kompetens kommer komma helt till sin rätt i den här rollen och jag tror även det kommer vara ett stort uppsving för vår framtida satsning kring ungdomar och våra planer för vår nya akademi, säger han i ett pressmeddelande.

Jonas Thern säger i samma pressmeddelande att man gemensamt i den sportsliga ledningen kommit fram till att man behöver utveckla verksamheten för att möta konkurrenskraven.
– Att stärka upp scoutingverksamheten är nödvändigt då det är en viktig del i formandet av en stark spelartrupp inte bara för A-laget utan även för vår akademigrupp. Vi ska höja kvaliteten ytterligare på vår elitverksamhet och jag ser fram emot min nya roll som scout där min erfarenhet och kunskap kan bidra till ett ännu bättre IFK Värnamo.

Fotnot: Scouta kan översättas med att  kartlägga talangfulla fotbollsspelare

Taggar

Dela


7 reaktioner på Thern lämnar som assisterande tränare – här är hans nya roll

Nu har man lyckats putta undan alla som var med och tog upp IFK i allsvenskan. Avsaknaden av respekt för vad Jonas Thern har gjort för IFK är total. Absolut ingen av hans så kallade före detta tränarkollegor tycker att det är synd att de tappar Jonas kompetens i ledarteamet. Det tycker jag säger en hel del om att ingen av dem vill ha honom där.

Ska bli intressant att se, när årets allsvenska är till ända, vem som får rätt.

Heja Värnamo eller Mupparna.

Svar till mupparna.
Du har absolut noll koll.
Önskar du åker ner på några träningar och kollar av läget.
Det har aldrig någonsin varit på denna nivån innan.
Det finns på hemsidan när de tränar.

Fruktansvärt dåligt skött av IFK-ledningen. Har gjort sig av med den mesta av ledarstaben, med mycket kunskap och erfarenhet av Värnamo, slängt ut en fantastisk sjukgymnast och ersatt med en kiropraktor bland annat. Hur tänkte ni här? Gör om och gör rätt innan ni trillar ner i superettan igen.

Detta var det bästa som kunde hända…
Nu tror jag IFK har en framtid i allsvenskan över tid.
Det ser faktisk sjukt jäkla bra ut.

Thern som scout…….vem tror ni är bättre på det i Sverige?

Tack gode gud för denna goda nyhet👍. Hade hellre som honom som huvudtränare men den gode Thern är ju lite principfast. Men huvudsaken han är kvar och Hellberg nyttjar hans kompetens och erfarenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *