Tavlan sänkte Öster – kvalchansen nästan borta

Fotboll Vid seger hade man klivit upp jämsides med Utsikten på tredjeplatsen i superettan. Men det blev förlust för Växjölaget med 1–2 på bortaplan under tisdagskvällen. Avgörande blev en målvaktstavla.

Utsikten tog ledningen i den 21:a matchminuten genom ett nickmål. Resultatet stod sig nästan ända in i halvlek då Östers målvakt Miloje Prekovic stod för en dundertavla och styrde in 0 – 2 i eget mål.

I den 71:a minuten kunde Jesper Jonasson Westermark skapa spänning i matchen genom sin reducering. Men närmare än så kom inte Öster och med tre matcher och nio poäng kvar att spela om ser det tufft ut för Växjölaget att ta sig upp på kvalplats. Där parkerar just nu Utsikten, sex poäng före i kraft av sin seger.