Fotboll

Tabelljumbon nästa utmaning för IFK

Fotboll Under måndagskvällen tar sig serieledaren IFK Värnamo an tabelljumbon Vasalund på bortaplan. Men skillnaden i tabellen lär inte ge någon lätt resa menar tränaren Robin Asterhed. – Som varje match så blir det en tuff match där vi ska göra vad vi kan för att ta tre poäng.

Toppen mot botten när IFK Värnamo tar sig an Vasalund under måndagskvällen. Foto: Jim Carlsson

Tabelljumbon Vasalund förlorade sin senaste match mot Brage med 3-0 och det finns anledning att tro att de ändrar sin taktik från den matchen till mötet mot Värnamo. Robin Asterhed pratar om två olika taktiska scenarion.
– Det handlar någonstans om att ta matchbilden dit vi får den. Förbereda oss på båda två och vara ganska skarpa och läsa av hur matchen ser ut när den inleds.

Efter matchen i den kungliga huvudstaden väntar ett landslagsuppehåll. Men att det nu är tolv dagar utan match som väntar är ingenting som påverkar matchningen av truppen.
– Nej, precis som alltid så försöker vi se till att de som ska spela är fräscha.

Mittfältaren Abdussalam Magashy saknas fortfarande för IFK. Däremot är målvakten Pilip Vaitsiakhovich tillgänglig igen. Robin Asterhed vill dock inte avslöja vem av Vaitsiakhovich eller Filip Eriksson som vaktar målet på Skytteholm under måndagsaftonen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *