Sverige till semifinal

Fotboll Svenska damlandslaget bjöd på underhållning och spänning i dagens match mot Japan. En match som till en början styrdes av Sverige men som i slutet fick hjärtat att slå fortare. Oavsett om man hejade på Sverige eller Japan.

Efter ett övertag av Sverige så skickade Amanda Illestedt in sitt fjärde mål för årets VM och gav Sverige ledningen med 1–0. I andra halvlek utökade Sverige till 2–0 genom Filippa Angedahl.

De blågula spelarna gjorde en otroligt bra match och spelade med självförtroende ända tills Japan fick en straff i 74:e minuten. Riko Ueki sköt straffen i ribban som sedan studsade i stolpen och ut. Även om det inte blev mål så skakade det om Sverige en aning som backade hem och bjöd in Japan i matchen. Det blev sedan nervöst när Japan reducerade genom en retur på en frispark i 87:e minuten och domaren meddelade att det var tio minuter stilläggstid.

Det var långa tio minuter som bestod av att skicka bollen långt och försöka låsa fast den i kanterna långt upp på planen. Japan tryckte på och hade några chanser men Sverige höll undan och vann matchen med 2–1 och spelar semifinal mot Spanien på tisdag.

Text: Linn Törnberg