Svensk förlust mot Chile

Fotboll Sverige förlorade lite överraskande herrlandskampen mot Chile med 1-2 (1-2) efter ett sent avgörande.

Viktor Claesson från Värnamo spelade hela matchen, men ingen av svenskarna blev matchhjälte.

Det var en lite trevande första halvlek, som blixtrade till i mitten.
I 22:a minuten fick banans bäste så långt, Chiles Arturo Vidal, perfekt vristträff på halvvolley på en vänsterhörna och gästerna hade ledningen.

Sverige satte upp ett perfekt anfall på avspark efter det målet. En rättvänd Emil Forsbergiscensatte det som gav Ola Toivonen skottläget till 1–1, kliniskt placerat bakom Herrera i det chilenska målet. Matchovane Toivonen levererade till glädje för hemmapubliken som var nästan lika glada minuten efter när ett chilenskt mål korrekt dömdes bort för offside.

Chile avgjorde i slutminuterna av andra halvlek.