Fotboll

Svag insats av IFK-herrarna

Fotboll IFK Värnamo gjorde en plattmatch i träningsmatchen borta mot Varberg som vann med 2–0 (1–0)

– Målvakten räddade oss från ett större nederlag, säger IFK-tränaren Jonas Thern och hyllar därmed Pilip Vaitsiakhovich.

Joans var annars inte alls nöjd med insatsen. Visst hade Varberg en kraftig motvind i första halvlek men det förklarar inte att Varberg kunde dominera så stort. 2–0 till hemmalaget var klart i underkant.

Det fann ändå ett par ljusglimtar till förutom målvakten. Charlie Vindehall var bäste utespelare och Freddy Winst visade goda takter de 60 minuter han spelade. Han hade lätt känning av sin tidigare skada och av säkerhetsskäl fick han kliva av.

– På träningarna har vi haft ett bra tempo med aggressivt spel, men igen alls i dagens match, säger Jonas Thern lite bedrövat.
Han hade väntat sig avsevärt mer av de flesta som fick chansen i dag. Varberg vann de flesta duellerna och spelade en avsevärt bättre fotboll.

Yao Dieudonne från Elfenbenskusten provspelade och han hade en målchans. I övrigt märktes han inte mycket. Han har senast spelat i Danmark.

Filip Siljander var en annan som hade en gyllene målchans em nedan dag på Påskbergsvallen inför 128 på läktarna var det inte mycket positivt från IFK.

Freddy Winst var en av få ljusglimtar. Arkivbild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

6 reaktioner på Svag insats av IFK-herrarna

Man har ett ansvar son föreningen att skapa lokal förankring och ta ansvar för den lokala fotbollen. Har alltid funnits en stomme med lokala spelare men sedan jonas kom tillbaka så har det tyvärr gått åt helt fel håll. Ungdomar från Osby och utländska spelsre nej tack! Styrelsen vad sysslar ni med? Väldigt längesen man fick fram något eget.

Vill du se egna lokala produkter i Ifk:s A-lag måste vi nog ner ytterligare någon/några divisioner. Har Ifk:s ledning sagt att det är satsning som gäller och att vi ska ta oss tillbaka till superettan så ser det ut så här i stort sett hela Sverige. (utan att ha läst all statistik).

Statistik? Har ju alltid funnits en stomme med lokala spelare så länge klubben funnits. Att de ser ut så här i de flesta föreningarna är skitsnack. Har väl aldrig varit så mycket fokus i svensk fotboll på utveckling av egna och unga spelare. Att värva spelare från Brasilien i division är ju bara scouting inom landet.
Sedan att jonas har ett ekonomiskt intresse av att placera spelare i föreningen från Osby är ju märkligt. Precis som förra gången när det slutade med förlikning. Skolan kommer snart flytta till Värnamo och då blir ännu mer en främlingskoloni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *