Summerar matchen för Rås LB

Fotboll FC Rosengård - Rås LB i Gothia Cup slutade 3–1 (1–1).

Rås LB i Gothia Cup. Arkivbild

Tränaren Stefan ”Sviding” Svensson summerar insatsen som vi kortfattat berättat om i tidigare artikel i dag.

Dagens sista gruppspelsmatch rivstartade vi med att efter 25 sekunde ta ledningen med 1–0 genom Alicia Bergström.
Vi står upp bra i första halvlek och man märker att Rosengård blir mer och mer frustrerat och verkar inte riktigt få igång spelet. Tjejerna gör en riktig kämparinsats där de hela tiden är framme och stör deras spel. Tyvärr kvitterar Rosengård i första halvleks sista minut.

Vi pratar i pausen om att behålla lugnet och att våga hålla i bollen längre stunder.
Rosengård tar tyvärr ledningen efter en hörna där vi inte får bort bollen. Efter Rosengårds 2–1-mål stuvar vi om och flyttar fram folk för att nå en kvittering då denna match är direkt avgörande för att nå A-slutspel. Då får vi tyvärr ett mål till i baken på en snabb kontring.

Tjejerna ska ha en stor eloge för dagens insats!

Nu tar vi nya tag inför morgondagens B-slutspels match mot det australiensiska laget Northern Redbacks Women SC.

Tråkigt att vi var den enda gruppen med fem lag i gruppspelet varav de två som gick vidare är rena akademilag.

På vår läktare har de under dessa matcher varit ett 50-tal supportrar (igår var de nog närmare 70-talet) som hejat fram oss och stått för ett härligt stöd för oss som lag! Även motståndarna har uppskattat vår egna klack då satt en fin inramning på matcherna genom att vara identiskt klädda i våra snygga (numera slutsålda) supportertröjor!