Fotboll

Straffräddning gav IFK segern

Fotboll Det blev en rafflande avslutning på division ett-matchen mellan Ulricehamn och IFK Värnamo dam. I 85:e minuten räddade IFK-målvakten Tilda Torstensson en straff vilket gav Värnamo segern med 2–1.

– Det var en spännande avslutning. Det känns inte alls dumt med en seger, säger en nöjd Willy Gollwitzer, tränare i IFK.
Trots att Ulricehamn håller till under nedflyttningsstrecket blev det en jämn kamp mellan de båda lagen. IFK tog ledningen på Lassalyckans IP i Ulricehamn med 1–0 genom Filippa Kollryd.

Hemmalaget kvitterade strax därefter, men i matchens trettionde minut gav Sefika Muratovic på nytt ledningen till till Värnamo med 2–1. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut.
– Det är inte enkelt att ta poäng av bottenlagen. Ulricehamn ligger precis under strecket och kämpade hela tiden, säger Willy Gollwitzer som vill ge extra beröm till Agnes Jelander samt givetvis till målvakten Tilda Torstensson vars straffräddning gav Värnamo full pott.

IFK har ingen chans att hänga på i toppen av serien. I stället är det kampen om platsen som bästa länslag som kanske är mest intressant. Just nu är det IFK som leder där trots att även HFF och Mariebo vann sina matcher i helgen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *