Straffar avgjorde för WIK

Fotboll Seger med 3–2 (1–0) för Waggeryds IK mot Hallby – enda laget som slagit WIK i år – betyder att Hallby i praktiken kopplats bort från tätstriden. Nu tyder allt att det är WIK, serieledande Gislaveds IS och Haga som gör upp om det hela.

Robert Glavas. Arkivbild

– Vi var inte nöjda senast när fick oavgjort mot Visingsö efter en dålig insats. Men nu var lagmoralen och kampandan tillbaka, säger WIK:s tränare Andres Fredén.
– Vill påstå att det var löpviljan och inställningen som bäddade för vår seger, tillägger han. Hallby är ett svårspelat laget och överraskade med ett förvånansvärt offensivt spel.
– Ja, dom är jobbiga att möta och det blev riktigt tufft, säger Anders.
Första halvlekens enda mål gjordes av Sebastian Andersson som kom loss, rundade målvakten och rullade in 1–0.

Bara tre minuter in i andra halvlek kvitterade Hallby och gav matchen nytt liv. Men två korrekt dömda straffar fällde avgörandet. Och bägge straffarna förvaltade Robert Glavas genom att göra 2–1 och 3–1.
Ytterligare ett Hallbymål kom i slutskedet. Dock utan att störa ritningarna för WIK.
Alla fullföljde sina uppgifter på ett bra sätt i WIK. Det blir kollektivt högt betyg och en extra eloge till Robert Glavas som höll kylan och slog in de viktiga straffmålen.
Habo på bortaplan är vad som gäller för WIK-arna kommande helg.