Fotboll

Waggeryd vände underläge – tar över serieledningen

Fotboll Fyra segrar har det blivit för Waggeryd. Det blev en femte då man besegrade Bankeryd med 7–3 på bortaplan, även om man låg under med 3–2 i halvtid. –Vi var aldrig oroliga trots underläget, säger Waggerydstränaren Mattias Johansson.

Foto: Pixabay

Det blev en drömstart för Waggeryd. 1–0 redan efter några minuters spel. Hemmalaget kom dock tillbaka och hade en 3–2 ledningen i halvtidspausen.

– Det gör tre mål på våra misstag. Men vi var aldrig oroliga trots att vi låg under, säger Waggerydstränaren Mattias Johansson.

Waggeryd spelade en underbar fotboll enligt Mattias Johansson, kanske den bästa hittills. Allt gick deras väg och i andra lossnade målmässigt också. Fem stycken gjordes och 3–2 underläget blev tillslut en 7–3-seger, där Astrid Berg, Edona Demaj och Elsa Åkerhag gjorde två var samt Julia Gustafsson gjorde ett.

– Jag har inget bra svar på varför det funkade så bra idag. Det var fokuserat och vi vann duellerna, säger Johansson som trots tre stycken tvåmålsskyttar passar på att hylla en annan spelare på planen.

– Jag vill hylla vår målvakt lite extra, som är 13 år och fyller 14 i september. Det är klart att målskyttarna också gör det bra liksom alla andra i laget.

 

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *