Fotboll

Bildextra: Storförlust för Västboås i kvalet till fyran

Fotboll Det blir ingen uppflyttning till division fyra för Västboås. Laget förlorade med hela 2–7 i Taberg.

  [1/17]

  [2/17]

  [3/17]

  [4/17]

  [5/17]

  [6/17]

  [7/17]

  [8/17]

  [9/17]

  [10/17]

  [11/17]

  [12/17]

  [13/17]

Björn Barkman  [14/17]

  [15/17]

  [16/17]

  [17/17]

Västboås fick en tuff match mot Taberg på bortaplan i kvalet till divison fyra, laget förlorade med hela 2-7.

– För första gången den här säsongen möter vi ett lag som är fysiskt starkare än oss, siffrorna ljuger inte, Taberg var det bättre laget, säger Björn Barkman, tränare i Västboås GoIF.
Kanske var det stundens allvar som i början av matchen tyngde västboåsspelarna. I inledningen blev laget tillbakapressat av Taberg som redan efter bara tio minuters spel haft flera farliga chanser. Västboås stack upp i en och annan kontring, men kom aldrig i närheten av att göra mål.

Hemmalaget tog rättvist ledningen med 1–0 i den 26:e minuten efter en miss i västboåsförsvaret. I första halvlek ökade Taberg sedan på till 2–0 i 39:e och 3–0 i den 45:e minuten.
– Tufft för oss, de stiger upp på oss på ett sätt vi inte är vana vid, det har vi svårt att hantera, konstaterar Björn Barkman i halvtidsvilan.

Västboås gick i andra halvlek ut med inställningen att vända matchen och fick redan i första minuten av halvleken ett bra läge. Men när Taberg efter fyra minuters spel gör 4–0 efter ännu en miss i västboåsförsvaret gick luften ur laget.
Där avgjordes matchen, spelet blev efter det hafsigt med många missar och bolldueller där Taberg, som var det hetare laget, oftast gick segrande ur striden.

Taberg gjorde sitt femte mål i den 62:a minuten, där Västboås dock snabbt kunde replikera då Abdoe Darboue ensam sprang igenom hemmaförsvaret och snyggt kunde slå in 1–5.
Avslutningen på matchen blev ofokuserad då hemmaspelarna förmodligen mest tänkte på division fyra och Västboåsspelarna nog helst ville åka hem. Matchen slutade 7–2 till Taberg som därmed vann kvalgruppen till division fyra.

– Vi försökte men vi kom inte åt tabergsspelarna. Idag mötte vi ett lag som var bättre än oss, konstaterar Björn Barkman, som trots storförlusten inte på något sätt är missnöjd med sitt lag.
– Vi är jättenöjda. Vi spelade i sexan förra säsongen och i år har vi varit med i toppen av femman och dessutom fick vi chansen att kvala till fyran, säger han.
Västboås ser positivt på framtiden och ser redan nu fram mot nästa säsong.
– Vi har en fantastisk anda i laget och i hela föreningen. Vi hoppas dessutom kunna få en del nya spelare, så det ska bli roligt, säger Björn Barkman som kommer att fortsätta träna laget även nästa år.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *