Storförlust för IFK Värnamos damer

Fotboll IFK Värnamo föll tungt i länsderbyt mot Husqvarna FF. Det blev förlust med hela 0–5 efter en usel inledning och laget tappar nu mark i damernas division ett mellersta Götaland.

IFK Värnamo hade två raka segrar bakom sig, men lördagens besök på Vapenvallen i Huskvarna slutade minst sagt illa för laget. HFF vann med förkrossande 5–0.

Hemmalaget Husqvarna tog ledningen med 1–0 redan efter 14 minuter. I den 29:e minuten ökade HFF på till 2–0 på straff, ett resultat som stod sig halvleken ut.
Det fanns i halvtidspausen förhoppningar att vända matchen, men andra halvlek började precis lika dåligt som första för IFK. Efter bara fyra minuters spel ökade HFF till 3–0. Värnamo gjorde strax efter det ett dubbelbyte, satte in Blearta Limani och Almasa Panzic och några minuter senare även Beda Karlsson, för att kunna vända matchen. Men någon utdelning blev det inte, i stället satte HFF:s Lina Gasslander i den 66:e minuten sitt tredje mål för dagen vilket innebar hemmaledning med 4–0. Men inte nog med det, i matchens 94:e minut gjorde HFF ännu ett mål och fastställde slutresultatet till 5–0.
En olycklig förlust för Värnamo som nu tappar mark i serien, vid seger hade laget kunnat närma sig serietoppen. Nu är det i stället uppåtgående Husqvarna FF, som inte förlorat sedan början av augusti, som lite överraskande är bästa länslag före mer namnkunniga Mariebo och Värnamo. Alla tre lagen har dock 26 poäng, så än är inget avgjort. För Värnamos del väntar nu närmast möten mot bottenlagen Nittorp och Ulricehamn. Blir det segrar där har laget även i fortsättningen bra förutsättningar för att hänga med på den övre halvan och kanske återta platsen som bästa lag från Jönköpings län.