Storförlust för damerna i IFK Värnamo

Fotboll IFK Göteborg hemmavann över IFK Värnamo med hela 6–1 i damettan. Uppdaterat.

Hemmalaget var totalt sett klart bättre men första halvlek var klart godkänd från Värnamo sida.
Hemmalaget hade tagit ledningen men Mimmi Strömgren kvitterade. Det blev sedan 2–1 till IFK Göteborg innan pausvilan.

– Ja, men i andra slutade vi att spela, kämpa och springa, säger Värnamotränaren Kim Focic Åberg.

En förlust med 1–6 är inget att yvas över för ett Värnamo som på fem matcher har blott fyra poäng. Man vann seriepremiären men sedan har det blivit fyra matcher med blott en inspelad poäng.

– Vi måste nu börja inse var vi är i tabellen, säger tränaren.

Alla måste bjuda till för att man ska kunna klättra i tabellen. Det är stenhårt jobb som gäller. Man hoppas även att skadelistan ska kunna reduceras:
– Ja, det skulle ge positiv energi, noterar tränaren.

16-åriga Smilla Sjöstrand fick chansen till spel matchens tio sista minuter och hon får godkänt. Målvakten kan inte heller lastas för baklängesmålen.

På lördag väntar länsderby mot Mariebo som också har ett utsatt läge i tabellen.
– Fotbollsmässigt ska vi vara bättre men just ni är det mer tveksamt inställningsmässigt, säger Kim Focic Åberg.
Han hoppas att tjejerna ska hitta rätt motivation så att man börjar göra fler mål och vinna matcher.

Text: Per Bunnstad