Fotboll

Stora utmaningar väntar när Hånger är tillbaka

Fotboll Det blev ingen fotboll ifjol för Hångers IF som på grund av spelarbrist drog sig ur seriespel. Men nu är man tillbaka. – Det ska bli skitroligt, säger tränaren Mattias Svensson.

Även fast man inte deltog i seriespel ifjol så höll man ändå igång med träningar. Sent i höstas så kände man att det var läge att kliva tillbaka till division 6.
– Vi har bra folk runtomkring detta, fina lokaler och folk som vill spela fotboll, konstaterar tränaren Mattias Svensson, men tillägger i samma andetag att spelare droppat av under våren.
– Men vi är 20 stycken i truppen och det räcker.

Tränaren beskriver laget som en blandning mellan rutinerade rävar och unga killar. Men några nyckelspelare vill han inte peka ut.
– Det är hela laget. Man står aldrig och faller med en spelare utan alla måste bidra. Vi kommer få jobba hårt och springa mycket i år.

Med tanke på den tunna truppen så har man ännu inte matchat.
– Vi har haft lite folk på träningarna här nu på senare tid och har inte spelat några träningsmatcher. Första matcherna kommer bli svåra för oss när vi ska hitta ett spel. Men vi har många duktiga killar, så vi kommer komma in i det.

Målsättning?
– Det är svårt att säga med tanke på att vi inte spelat match. Det viktigaste är att ha roligt. Sedan ska man givetvis ha som mål att försöka vinna varje match. Sedan kommer vi nog inte göra det och då får man inte bryta ihop över det, utan lära sig och gå vidare.

På tisdag är det dags för premiär när FK Gislaved kommer på besök. Tuffast tänkbara start med tanke på att Mattias Svensson tror att motståndarna kommer bli de som slutligen vinner serien.
– Gislaved blir farliga. Anderstorp vill säkert vinna serien. Bor kan få ihop det och göra bra ifrån sig. Forsheda, Hillerstorp. Det är alltid svårt att vinna sexan. Det är många bra lag med. Men jag tror Gislaved tar hem det.

Läs mer om Hångers IF

LÄS MER:  Hånger krigade till sig tre poäng
LÄS MER:  Hånger krigade till sig tre poäng
LÄS MER:  Hånger föll tvåsiffrigt
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *