Stinas inhopp gav IFK seger

Fotboll Ett inhopp i andra halvlek av Stina Ejesson blev räddningen för IFK Värnamo i damettan mot BK Astrio, Halmstad. På bara tio minuter gjorde hon tre mål och därmed en siffermässigt klar IFK-vinst med 5–1 (1–1).

Från en tidigare match

En knackig första halvlek gjorde Astrio var med bra i matchen. IFK fick ingen ordning på sitt anfallsspel. Men spå kom då det avgörande spelarbytet. Tre mål på tio minuter av Stina Ejesson och under denna period hann också Sefika Muratovic göra ett mål. Det första IFK-målet var ett självmål då bollen då en försvarsspelare styrde ett inlägg i eget mål.

– Jag är nöjd med segern och hur vi slutförde matchen, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer. Nu hoppas jag vi kan det med oss det bästa till nästa match. Det är derby mot Husqvarna FF borta på Vapenvallen och vi har revansch att utkräva av cupförlusten nyligen.

Naturligtvis överbetyg till Stina Ejesson samt alltid hårt jobbande Sefika Muratovic. Stabilt målvaktsspel med flera bra ingripanden av Theresia Karlsson.