Fotboll

Stekhete Antonsson siktar på fler mål

Fotboll Han är allsvenskans hetaste spelare just nu och öser in mål i parti och minut. Något han vill fortsätta med när Sirius står för motståndet på lördag. – Göra mål, jobba hårt för laget och göra det som krävs för att vi ska vinna, säger IFK Värnamos anfallare Marcus Antonsson.

Marcus Antonsson med bollen. Foto: Jim Carlsson

Han utsågs till omgångens spelare häromsistens och kollar man på IFK Värnamos tio senaste allsvenska matcher så har Marcus Antonsson gjort lika många mål och är nu uppe på totalt 15 och är tvåa i skytteligan. Leder densamma gör just nu Häckens Alexander Jeremejeff på 21 nätkänningar. På frågan om Antonsson siktar på skytteligatiteln skrattar han först innan han svarar:
– Det är väl klart att när man är i bra form och känner sig nöjd så strävar man alltid efter mer och ingen kommer ihåg en tvåa, säger han och skrattar igen innan han fortsätter:
– Det är en kul grej som jag tycker man kan sträva efter. Man vill alltid vara bäst och stå högst upp. Sex måls marginal och nio matcher kvar, det är klart att han (Jeremejeff) är solklar favorit till den titeln med det försprånget.

Varför stämmer det så bra för dig just nu?
– Det har väl egentligen varit så en längre tid nu tycker jag, det har känts bra och sättet vi spelar på passar mig väldigt bra, jag har en roll där jag får röra mig ganska fritt och gå på mina instinkter där uppe och inne i boxen. Det passar mig väldigt bra, sen har jag också fantastiska lagkamrater som är där och passar fram bollen till mig också.

Nytt personbästa

Marcus Antonsson fortsätter att hylla laget:
– Det är ju mål och assists som kanske syns i protokollet. Men sedan kanske vi har en spelare som slår en öppnande passning i ett tidigare skede, ett så kallat ”hockeyassist”, som också är av högsta betydelse för att vi ska göra mål. Fotboll är en lagsport.

Med sina tre mål mot Helsingborg slog Marcus Antonsson sig tidigare personbästa på tolv strutar på en säsong då han spelade för Kalmar 2015. Ifjol var han utlånad från Malmö FF till Halmstad och gjorde sex mål när HBK fick lämna allsvenskan. Men 31-åringen säger att han inte tänker på årets succé som någon slags revansch.
– Alltså… Statistikmässigt är det ju klart att det blir så, men samtidigt är det ingenting jag tänker särskilt mycket på. Jag är här och nu och just nu funkar det otroligt bra och jag vill fortsätta göra massa poäng och mål som hjälper oss till nytt kontrakt nästa år.
– Sen är det klart att statistiken talar för sig själv, men det är så många olika faktorer som påverkar, som jag var inne på innan så tycker jag min roll nu i laget passar mig perfekt. Förra året var det kanske inte riktigt så och det syns kanske på poängen.

Annan match på konstgräs

På lördag väntar Sirius på bortaplan för IFK Värnamo. Ännu ett steg mot att försöka säkra nytt kontrakt i allsvenskan till nästa säsong.

Hur ska ni ta er an Sirius?
– Vi kommer från en seger som jag tror stärkt oss otroligt mycket. Att vinna på det sättet mot Helsingborg ger en väldigt skön känsla i gruppen. Så det har vi med oss med en härlig energi inför denna matchen. Men det är alltid tufft att komma till Studenternas och möta Sirius på bortaplan på deras konstgräs. Det är oftast en helt annan match att möta Sirius på konstgräs kontra naturgräs.

Han berättar att man inte haft någon matchgenomgång än inför bortamatchen i Uppsala.
– Men vi kommer nog ha ambitionen att göra bra grejer och spela så som vi vill spela. Sirius är precis som oss ett lag som vill spela bollen på marken och det kommer nog kunna betyda att vi kan pressa dem högt och förhoppningsvis vinna bollen på deras planhalva.

Jag antar att din egna ambition är att fortsätta göra mål även mot Sirius.
– Absolut, göra mål, jobba hårt för laget och göra det som krävs för att vi ska vinna

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *