Fotboll

Statistiken berättar: Där är IFK Värnamo starka

Fotboll På lördag startar superettan om igen efter landslagsuppehållet. IFK Värnamo har satt sig i en bra sits inför upploppet av serien - mycket beroende på att de är extremt starka i ledning.

IFK Värnamo är starka i ledning. Foto: Jim Carlsson

Vid 15 tillfällen under säsongen har IFK Värnamo tagit ledningen i matcherna. Endast en gång har de tappat poäng i dessa. Vad är det då som gör att de är så starka i ledning?
– Det är en bra fråga, inleder IFK:s huvudtränare Robin Asterhed.
– Men, det är svårt att göra mål överhuvudtaget i superettan. Men det är svårt att säga, för jag tycker både i matchen mot Trelleborg och mot Västerås så kanske vi inte var så superstarka spelmässigt efter ledningsmålet. Så vi ska nog inte bli lurade av att vi inte har tappat poäng i dessa matcher, för det finns ändå saker att jobba med i spelet.

Robin Asterhed upprepar att han tycker superettan är en liga där det är svårt att göra mål.
– De motståndare som gjort första målet på oss har blivit ännu lägre och det är fler spelare som är i vägen och fler spelare som försvarar. Det är elva stycken som kan stå i vägen för en och det krävs ganska mycket för att göra mål i serien, säger han och fortsätter:
– Det är väldigt bra, men just för mig och som jag ser på det så handlar mycket om det, att det blir väldigt få mål i fotboll. Men vi är ett starkt lag och jobbar bra ihop där vi inte tvunget ska framåt heller till varje pris.

I all tävlan är det bra att få en bra start.
– Vi jobbar ju för att vinna matcherna. Det är ett mantra vi har, att vi ska göra nästa mål. Så även om det står 1-0 så vill vi på ett smart sätt jobba för att göra två. I vissa fall kan det vara att vi tar bollen lite senare för att kontra, i vissa fall kan det vara att vi försöka hålla bollinnehavet.
– Grabbarna är samkörda och vill göra bra saker tillsammans. Det handlar nog mycket om det skulle jag tro.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *