Stark insats räckte inte för Västboås

Fotboll Kampen om att undvika nedflyttning i division 5 avgöres inte förrän i sista omgången.

Västboås GoIF hade läge att stärka sin negativa kvalplats hemma på Ryavallen. Men, gästande Delary/Pjätteryd drog längsta strået och vann med 2–1.

– Vi gick för seger, tog ledningen, men det är ett sådant år då det inte vill sig, säger VGoIF-tränaren Mattias Svensson.

Johan Rodin gav Västboås ledningen efter 25 minuter och 1–0 var även pausresultat.

– Sedan kvitterade de i 55:e efter en frispark.

VGoIF hade redan i första halvlek fått Erik Olin skadad och han tvingades utgå. Motigheterna fortsatte och i 80:e fick hemmalaget också en spelare utvisad.

– Vi blev för tunna och i 88:e gör de 1–2, åter på frispark.

Tung söndag för Västboås som avslutar mot Kulltorp.

– Trots förlust är jag stolt över grabbarna som gjorde en bra insats och gav allt. Mer går inte att göra.

Mattias Svensson lyfte fram Patrik Magnusson som lagets bäste och plus också till 15-årige Adam Svenningsson som fick ersätta Erik Olin.