Fotboll

Stabil vinst för IFK-damerna i tränarens i sista match

Fotboll IFK Värnamos damer tog idag emot Mariebo på Finnvedsvallen. Det blev en fin eftermiddag för damerna som vann matchen med stabila 3 - 0 (1 - 0).

Arkivbild. Foto: Hedin-Väisänen.

Årets sista match i seriespelet blev en fin sådan för IFK-damerna. Man hade hittills i år gjort en mycket bra säsong och slutar på en andra plats i damernas division 1. Enbart tre poäng bakom serievinnarna BK Häcken.

Dagens match på Finnvedsvallen var en match som damerna kontrollerade från start till slut. Man lyckades i första halvlek spräcka nollan efter 32′ minuter genom Sefika Muratovic, efter ett inlägg från Ghansby Dahl.

Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen och damerna lyckas göra två mål till i matchen. 2 – 0 målet gjordes i den 57′ matchminuten genom Florence Gamby efter ett inlägg från Lizette Kennethsson. Med 10′ minuter kvar av matchen satte Marieka Kramer spiken i kistan genom ett distinkt avslut.

– Det är väl inte vår bästa match för säsongen men vi gör en stabil insats idag och vi avslutar den här säsongen med en vinst vilket känns riktigt bra, säger IFK-tränaren Willy Golwitzer efter dagens match.

Det här var även Golwitzers sista match i IFK som huvudtränare för Damlaget. Han har varit tränare för damerna i fyra säsonger.

– Det känns skönt att avsluta min tid här med en vinst och med en såhär fin säsong som vi faktiskt gjort i år. Detta är den bästa säsongen som vi gjort tillsammans och när jag blickar tillbaka på min tid här så känner jag en enorm stolthet över hur långt vi kommit som grupp och lag, avslutar Golwitzer.

Vad som väntar härnäst för Golwitzer återstår att se. För Damlaget väntar nu vila och förberedelse inför kommande säsong.

Adrian Paukovic

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *