Fotboll

Stabil insats av Värnamo – seger i första cupmatchen

Fotboll I en för dagen gråmulen eftermiddag gjorde IFK Värnamo entré i Svenska Cupen borta mot Ängelholm. Det blev en målsnål tillställning där Värnamo, utan att för ta sig nämnvärt, drog längsta strået och vann med 2–1. –Det var aldrig någon riktig nerv i matchen, säger Värnamotränaren Kim Hellberg

Det skiljer två serier mellan Ängelholm och IFK Värnamo. Vilket också märktes till vis del. Värnamos nyförvärv Marcus Antonsson inledde målskyttet genom att göra 1–0 i matchminut 21.

I slutet av första halvleken fick Värnamo chansen att utöka ledningen, då man ordnade tre hörnor på rad. Men målet uteblev och Antonssons mål var det enda som gjordes under de första 45 minuterna.
– Vi styrde som vi ville in för matchen och kunde kommit till fler målchanser, säger Kim Hellberg.

I andra gjorde Värnamo tre byten. Hampus Näsström, Francis De Vries och Haris Avdiu gjorde entré efter kvarten spelad.

Och det var ett lyckat trippelbyte. För den sistnämnde Haris Avdiu hann i stort sett bara komma ut på planen så skrev han in sig i målprotokollet och utökade Värnamos ledning till 2–0.

– Vi ville få in lite fräscha spelare och de som kom in gjorde det bra, säger Hellberg om trippelbytet.

Den återstående halvtimme var relativt avslagen. En och annan målchans dök upp för båda lagen. När matchklockan hade passerat 88:e matchminut fick Ängelholm chansen och satte faktiskt 2–1. Fler mål blev det inte och IFK Värnamo inledde Svenska Cupen på bästa tänkbara sätt.
– Vi ska inte dra för stora växlar av denna matchen utan det viktigaste var att vinna, säger Kim Hellberg om matchen i sin helhet.

Vad i spelet känner ni måste förbättra till nästa match och är ni tidsmässigt där ni vill vara under försäsongen?

– Det var som jag sa, vi drar inga stora slutsatser av denna matchen. Det är för tidigt på säsongen. Vi känner att vi är bra med och nöjda med hur spelarna varit under träningarna. Tidsmässigt ligger vi bra till och känner att vi utvecklas hela tiden, avslutar Hellberg.

Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Kim Hellberg. Arkivbild. Foto: Jim Carlsson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *