Fotboll

Sportchefens kryptiska svar om Niklas Hult: ”Det kan du fundera på”

Fotboll För en tid sedan stod det klart att den tidigare IFK Värnamo-spelaren Niklas Hult lämnar sin tyska klubb Hannover. Det har naturligtvis väckt IFK-supportrarnas förhoppningar om en återkomst. Sportchefen Enes Ahmetovic bekräftar att han varit i kontakt med Hult - och förnekar inte på frågan om han gett sin gamle klasskamrat ett kontraktsförslag. – Det kan du fundera på, säger sportchefen och skrattar.

Enes Ahmetovic och Niklas Hult. Foto: Jim Carlsson och Tero och Anette Hedin Väisänen.

Värnamosonen Niklas Hult har varit ett eftertraktat byte sedan det för en tid sedan stod klart att han skulle lämna sin tyska klubb Hannover. I en intervju med Fotbollskanalen den 11 maj sa han att han håller alla dörrar öppna inför framtiden.
– Vi är öppna för allting, jag stänger inga dörrar. Man får se vad som dyker upp och ta ställning till det då. Jag har bra relationer med klubbar i Sverige, så Sverige är verkligen ett alternativ, sa han då.

Även Hammarby intresserade

Han pratade även om IFK Värnamo och att han varit klasskamrat med sportchefen Enes Ahmetovic.
– Man snackar och det har aldrig varit superaktuellt förrän nu kanske då. Det är kul att de håller kontakten, och sedan får man ta sig en funderare vad som blir bäst för helheten.

Hans tidigare klubb Elfsborg och IFK Värnamo naturligtvis föga överraskande namn i ryktesfloran. Häromdagen gick Expressens Anel Avdic ut med att Hammarby är sugna på Hult. 

Enes Ahmetovic berättar att han har haft kontakt med Hult efter att det blev klart att 32-åringen skulle lämna sin tyska klubb.
– Vi har alltid kontakt med honom givetvis, speciellt när han är i ett sånt läge som nu. Men vi har alltid haft kontakt med alla spelare som gått vidare från Värnamo och sagt det att ”den dagen när ni känner er redo att titta tillbaka mot Sverige så är ni alltid välkomna”.

Kontraktslös i sommar

Ahmetovic fortsätter:
– Jag och Niklas känner varandra och har alltid haft en bra relation.

Har du gett Niklas Hult ett kontraktsförslag?
– Det kan du fundera på, säger Ahmetovic skämtsamt.

Niklas Hult har blivit mästare i både Sverige och Grekland under karriären. Han har spelat klart med Hannover för säsongen och kontraktet går ut 30 juni och han blir då kontraktslös.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *