Fotboll

Sportchefen om Antonssons framtid: ”Har en väldigt bra dialog”

Fotboll Efter sin målsuccé är IFK Värnamos Marcus Antonsson ett namn omgärdat av rykten angående vart han kommer spela nästa säsong. IFK:s sportchef Enes Ahmetovic vill såklart behålla sin anfallare även över nästa säsong. – Jag tror och hoppas att det är möjligt att behålla honom nästa år.

Marcus Antonsson. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

När Marcus Antonsson anslöt till nykomlingen IFK Värnamo från Malmö FF så skrev man ett ettårsavtal som går ut efter säsongen. Spekulationerna om var han kommer hamna nästa säsong har gått varma. Men för en tid sedan sa Marcus Antonsson själv så här till Fotboll direkt på frågan om han uteslöt en framtid i Värnamo.
– Nej nej, absolut inte. Det här är ju en miljö som jag trivs i, sen får man ta det efter säsongen och se vad som finns på bordet.

”Ge det bästa vi kan”

Efter 17 mål på 23 matcher så spekuleras det friskt i framtiden för anfallaren. Sporten har under dagen sökt Antonsson utan att lyckas. Men sportchefen Enes Ahmetovic är tydlig med att dialogen med Antonsson går i positiv anda.
– Absolut. Det är bara att ställa frågan till Antonsson huruvida han trivs och uppskattar att spela i Värnamo så tror jag du kommer få samma svar av både mig och honom. Han stormtrivs här, säger han och fortsätter:
– Men sedan vet man aldrig vilka andra alternativ som dyker upp. Vi ska se till att ge det bästa vi kan för att behålla honom.

Sportchefen berättar att man haft en kontinuerlig dialog under säsongen. När väl serietillhörigheten för 2023 blir klar så kan man bli än mer konkreta gentemot anfallaren säger han.
– Sedan ska man ha respekt för att Antonsson gjort en fantastiskt bra säsong och det kommer vara fler som rycker i honom kan jag tänka mig. Jag tror och hoppas att det är möjligt att behålla honom nästa år. Sen om det blir så eller inte, det får framtiden utvisa. Men vi har en väldigt bra dialog i alla fall.

Taggar

1 reaktion på Sportchefen om Antonssons framtid: ”Har en väldigt bra dialog”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *