Fotboll

Sportchefen lämnar IFK Värnamo: ”Mängd olika faktorer”

Fotboll Han presenterades som ny sportchef för IFK Värnamos damer så sent som dagarna innan nyår, en mitt i säsongen lämnar Owen Southgate klubbenefter bland annat oenighet med en av tränarna.

Foto: Henrik Skoglund

Sportsligt har det gått helt okej för IFK Värnamos damer som efter nästan halva serien spelad ligger på en femte plats i division 1.

Värnamo.nu har sökt både den avgående sportchefen samt klubbchefen Christian Ahlander. Den sistnämnde återkom i ett sms där han inte vill utveckla det hela närmare.
– En mängd olika faktorer som lett fram till att vi går vidare med damverksamheten utan Owen.

Huvudtränaren Willy Gollwitzer bekräftar att hans medhjälpare på tränarsidan Patrik ”Putte” Cedefors valde att säga upp sig på grund av meningsskiljaktigheter.

– Jag blev väldigt besviken, vi vill ju ha kvar  Putte till varje pris. Han är en viktig person i organisation. Antingen tar man bort den ene eller den andre, kommenterar Willy om att sportchefen nu lämnat och Patrik Cedefors kommit tillbaka.

– Kanske hade vi vissa förväntningar på Owen och han på oss. Kanske blev det inte som tänkt för någon part, noterar Willy.

Han tror inte att det här kommer att få någon större inverkan  på damlaget.
– Vi får samla ihop oss. Förr eller senare måste vi nog ha en ny sportchef, säger han.

Tre nya spelare från England har anslutit och det har varit tack vare Julia Weidenmark som studerat där. Det talades även om att Owen skulle värva någon spelare från England men så har det inte blivit.

– Nu ser vi närmast fram emot att möta Mariebo borta på söndag. Det är en jätteviktig match. Seger för oss betyder att vi kan se framåt på ett bra sätt, avrundar IFK-tränaren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *