Fotboll

Sportchefen: ”Ett stycke svensk idrottshistoria”

Fotboll Det är han som har byggt årets succélag i svensk fotboll. När allsvenskan nu är en realitet för IFK Värnamo så höjer sportchefen Håkan Söderberg ett varningens finger för sitt lag. – De som spelar i allsvenskan ska inte vara allt för säkra

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

När Värnamo.Nu når sportchefen Håkan Söderberg sitter han i bilen på väg hem efter att hans lagbygge säkrat den allsvenska platsen i Eskilstuna under måndagskvällen.
– Jag vet inte alltså, man blir lite tom efter. Det känns overkligt på något sätt. Man blir naturligtvis väldigt berörd efter när man ser killarna, hur glada de är och de förtjänar verkligen det här.

Vad är nyckeln till framgången?
– Det är ett lagbygge. Det är bara att titta på hur många målskyttar vi har på en säsong. Vad jag vet så har vi ingen som är topp tio i målligan och ingen i assistligan heller. Det är ett sanslöst lagbygge som tränarna och ledarna fått ihop. Det finns säkert hundra saker som ligger bakom, men jag tror framförallt att det är gruppen som sådan som måste hyllas.
– Det är bara att titta idag. Helt plötsligt slänger de in en ny mittback (Victor Larsson, reds anm.) som inte har spelat på tre-fyra månader och det första han gör så gör han mål. Det är så hela säsongen sett ut tycker jag, så fort en kille får chansen så går han in och tar den.
– Det är ett stycke svensk idrottshistoria kan man säga.

Håkan Söderbergs uppgift blir nu att bygga ett allsvenskt lag.
– I huvudet på oss finns det naturligtvis lite idéer. Men vi har all respekt för motståndare och annat och har inte kunnat gå ut att prata med folk än. Vi tittar på en del som spelar i samma serie som oss själva och då vore det tjänstefel att gå ut och börja prata med spelare.
– Det känns ju fantastiskt skönt att avgöra ikväll. Det ger oss faktiskt en månads extra arbetstid. För nu vet vi vad vi ska göra nästa år.

Blir ni att räkna med i allsvenskan nästa år?
– (skratt). Ja du. Man måste vara sjukt ödmjuk. Det är ju samma lag det här som vi vinner med idag som vi spelade division 1 med ifjol. Man måste vara fruktansvärt ödmjuk inför den uppgiften, men vad är det som säger att inte de här kan höja sig ytterligare? Det är ett ungt och fint lag, så de som spelar i allsvenskan ska inte vara allt för säkra, säger han och skrattar.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *