Fotboll

Speciell match väntar för Kim

Fotboll Han värvades från IFK Norrköping. Nu ställs IFK Värnamos tränare Kim Hellberg mot sin förra klubb i en match som han inte sticker under stol med kommer bli speciell. – Vi får se hur man tacklar det, det är sånt man inte riktigt vet, säger han.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Det är två lag som plockat fyra poäng på de två senaste matcherna som kommer till spel i Norrköping ikväll.
– Vi kommer från en väldigt bra period där vi har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna. Det är målsättningen även ikväll såklart, att åka upp dit och få med oss någonting tillbaka, berättar Kim Hellberg.

Bra start

Sett till prestation så har IFK Värnamo fått en bra start och på senare tid har även poängen börjat ticka in på kontot.
– Sättet vi spelar fotboll på är viktigt att fortsätta bedriva och sen så måste vi såklart kopplat till Norrköping skruva på vissa detaljer som vi tror kommer öka vår möjlighet att vinna matchen. Det handlar om att fortsätta med det vi gjort som gjort att vi fått en bra start i allsvenskan.

Matchen blir speciell för Kim Hellberg som är från Norrköpingstrakten.
– Jag är uppväxt där och har bott där egentligen i hela mitt liv. Så det är speciellt.

Piken till forna kollegorna

De två senaste säsongerna har han varit assisterande tränare i Norrköping. Den senaste säsongen bakom Rikard Norling.
– Vi kom varandra väldigt nära och jag har väldigt stort förtroende för honom. Vi har haft kontakt en hel del under året som varit och det är klart att det blir en speciell match att möta honom på andra sidan, säger Kim Hellberg och fortsätter:
– Det är många av spelarna som jag lagt väldigt mycket tid med. Det blir många igenkända ansikten. Hela den grejen blir…Vi får se hur man tacklar det, det är sånt man inte riktigt vet. Men man känner att det kommer bli en speciell match, sen vet man att när matchen väl sparkar igång så gör man allt för att vinna matchen och då glömmer man ofta det där. Men vägen fram till match kommer nog bli ganska speciell.

Kommer du göra några förändringar i startelvan och matchtruppen?
– Vi har väl egentligen förändrat lite varje match, kopplat till det jag pratade om innan att vi gör småjusteringar. Det kommer inte vara några stora förändringar, men någon kommer det nog vara.
– Sen vet jag att Rickard och Vedran (Vucicevic, assisterande tränare) prenumererar på varenda tidning som finns för att få reda på exakt så mycket de kan, så idag är det nog bra att hålla på det fram till startelvan kommer en timme innan matchen, säger Kim Hellberg och skrattar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *