Fotboll

Södras match pausades då elljuset slocknade

Fotboll Värnamo Södra åkte ur cupen efter förlust på straffar med 5–6 mot Anderstorp men mycket gick fel redan innan det.

– Det är klart vi vill vinna alla tävlingar vi spelar men någonstans är Smålandscupen bara bonusmatcher inför serien och nu skadade sig tre spelare efter pausen vilket är jättesynd, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

Värnamo Södra gjorde en bra första halvlek och ledde med 4–2 i halvtid varav Anderstorps mål gjordes på de straffar som ingick på grund av divisionsskillnaden. Anderstorp skapade inte mycket i första halvlek medan Värnamo Södra ”hade kunnat göra ännu fler mål”.

– I andra halvlek hade vi snackat om att bara kontrollera matchen och inte bjuda på något. Vi gjorde det jättebra ända tills elljuset slocknade och det blev en paus på femton minuter. Efter det var vi inte riktigt påslagna, drog på oss skador och tappade det fokus vi hade byggt upp. Anderstorp såg då sin chans och gasade som bara den.

– Vi på kanten försökte jaga på killarna men det blev inte riktigt densamme när de har stått stilla i en kvart i regnet och kylan. Anderstorp kvitterade med endast någon minut kvar på matchen när de krigade in en boll från en frispark och väl i straffarna så satte de sina medan vi bommade helt.

Värnamo Södras mål gjordes av David Persson (3) och Adrian Paukovic (1).

– Som sagt så gör killarna det riktigt bra i första halvlek. Extra beröm vill jag ge till David Persson och inte bara för de tre målen utan för att han gör en otroligt bra match utöver det. David startade dessutom som anfallare, droppade sedan ner till mittfältare och tog ansvar under hela matchen därute. Även juniorerna som kom in och fick chansen gjorde det bra.

– Visst vi åker ur cupen men det är mest synd att spelarna gick sönder. Jag hade önskat att alla skulle kunna få vara med i seriepremiären nu på söndag eftersom de har kämpat i flera månader för det, avslutar Carlsson.

I premiären ställs de inför Kulltorp på bortaplan.

.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *