Snöpligt för IFK-tjejerna

Fotboll IFK Värnamo var på god väg mot derbyseger hemma på Finnvedsvallen mot Mariebo IK. Man hade kvitterat gästernas ledning och gick för seger. Men i 89:e minuten blev det i stället Mariebo som avgjorde matchen. Slutresultat 1–2 (0–0).

[18/18]

Första halvlek hade två an sikten IFK dominerade klart de första tjugo minuterna och IFK var nära ett ledningsmål. Men Mariebo kom in i matchen och pressade IFK ganska så ordentligt den andra halvan.

– Känns bittert att förlora på det sätt vi gjorde. Vi gick för ett matchavgörande, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.

Annars intar IFK ett stabilt läge i seriens övre mittskikt och har ingen anledning behöva blicka neråt i tabellen.

– Men man vill ju vara så högt upp som möjligt. En seger hade betytt att vi nosat på topplagen, säger Willy.

Sefika Muratovic gjorde IFK-målet, vilket blev en injektion inför matchens slutskede. Men nu  blev det is tället något av ett antiklimax. När man väntade på segermålet blev det i stället precis tvärtom när gästerna utnyttjade ett frisparksläge till segermål.

Överbetygen i IFK går i främsta hand till trion Hannah Löfmark, Hilda Gahnsby-Dahl och Elma Smajic.

Foto : Tero och Anette Hedin Väisänen