Smärtsam förlust för Bredaryd Lanna

Fotboll Bredaryd kunde inte stå upp mot Waggeryd i Smålandscupens sista match, trots att en gruppsegern fanns i potten. Det slutade med en svidande 5–0-förlust och laget blev till slut tvåa i gruppen. – Vi hade många spelare borta och fick plocka upp spelare får andra lag i klubben, säger Bredaryds tränare Julia Holm.

Det var Bredaryd och Waggeryd som skulle göra upp om gruppsegern i smålandscupens grupp 9. Men det gick inte alls som Bredaryd hade tänkt sig. Redan efter nio minuter kom ledningsmålet för Waggeryd.

– Det var tufft idag. Vi hade många spelare borta och fick plocka upp spelare får andra lag i klubben, säger Bredaryds tränare Julia Holm som ville fått matchen flyttad till ett annat datum.
– Vi har försökt att få matchen framflyttade men det gick inte.
Motgången för Bredarydstjejerna fortsatte i matchen. När halvtidsvilan kom hade uppförsbacken blivit brantare, 3–0 för motståndarna.
–D et kändes som att vi saknade viljan. Vi behövde stäppa upp och börja rulla bollen lite mer, säger Holm om första halvleken.

Bredaryd gjorde ett tappert försök att komma in i matchen, men Waggeryd var helt enkelt för bra, en dag som denna. Det blev ytterligare två mål och Bredaryd fick dessvärre kliva av planen mållösa. I och med förlusten hamnade Bredaryd på en andra plats i gruppspelet med sex inspelade poäng.
– Vi ryckte upp oss och gjorde ett försök men de var bättre än oss, konstaterar Holm efter matchen.

Vad händer framöver för er och är ni i fas med försäsongsträningen?

– Jo men jag tycker att vi är i fas. Vi fortsätter att tränare fram till seriepremiären som startar 25 april.

Text: Kenneth Andersson