Fotboll

Skoglund: Bry er inte om mitt tabelltips

Fotboll Så var då dagen här då det är dags att avge sitt tabelltips inför den allsvenska starten. Det är klurigt värre – minst sagt - för en dåligt påläst murvel.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen och David Alin.

En av de roligaste arbetsdagar jag haft i mitt journalistliv är när min kollega Mikael Mjörnberg publicerade ett allsvenskt hockeytips på hur tabellen skulle sluta och utan omsvep ”erkände” att han lottat fram tabellen. Naturligtvis var det hela ett skämt, men tabelltips ska man tydligen inte skämta om, det är enligt vissa blodigt allvar och viktigare än hur den riktiga tabellen så småningom slutar.

Folk blev hursomhelst jättearga på hans skapelse. Det fanns de som inte fattade skämtet och blev arga för det då de menade att ”DU MÅSTE JU FÖR *PIIIIIP* ANALYSERA LAGEN!!!”. Det fanns de som förstod att han skämtade, men som ändå blev arga: ”TABELLTIPS SKÄMTAR MAN INTE OM!!!”

Själv skrattade jag så jag kiknade åt reaktionerna och just folks reaktioner gör att jag tycker att det är vansinnigt kul att tippa hur en serie ska sluta. För folk tar verkligen tabelltips på blodigt allvar och för en del verkar världen rasa samman fullständigt om deras lag tippas i botten. Det är ungefär som att de tror att det är lika bra att ställa in säsongen, att det är facit som landat och den motgången verkar de inte kunna hantera.

När man ska tippa en serie på förhand så är det den givna faktan man har där och då som måste ligga till grund. Vad som händer senare kan man inte påverka. Vattensjuk gräsmatta, avslitet korsband, spelarförsäljning… Det går inte att förutspå.

Ett absolut måste för att tippa en tabell är att man är påläst och vi journalister har dessutom lyxen av att prata med tränare och spelare mellan varven. Dessutom alla tips som kommer från folk i allmänhet om hur läget i de olika lagen är.

Är jag då påläst på IFK Värnamo? Hyfsat. Är jag påläst på allsvenskan överlag? Nej. Tiden har helt enkelt inte räckt till för mig för att på ett trovärdigt vis kunna tippa.

Men Värnamo har jag som sagt hyfsad koll på och jag tror att vi kommer återfinna dem strax under mitten när de 30 omgångarna ska summeras strax innan vinterrusket sätter klorna i oss senare i år.

De tippades tolva på den allsvenska upptaktsträffen och någonstans där tror även jag att de kommer hamna. Låt oss säga att någonstans runt plats 9 och 12 känns väldigt rimligt för det här laget.

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. IFK Värnamo
11. ?
12. ?
13. ?
14. ?
15. ?
16. ?

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *