SIS-tjejer föll i genrepet

Fotboll Smålandsstenars GoIF var det starkaste  laget på Movalla. Och hemmatjejerna fick se sig besegrade med 2–5 (1–2). En rättvis seger där gästernas starkare andra halvlek tog ut sin rätt.

SIS var bra med i matchen den första halvleken och när man dessutom fick till en kvittering till 2–2 i början av andra halvlek såg det riktigt bra ut.

Men Smålandsstenar fick till ett par mål och sedan klarade inte hemmalaget att komma igen.

– Ändå en bra genomkörare, menade tränaren Niklas Hellund.
Kommande söndag väntar Bankeryd på bortaplan i seriepremiären.

Förra matchen hade SIS mycket bollinnehav. I matchen mot Smålandsstenar var det omvänt förhållande.

– Vi fick jaga boll alldeles för mycket och fick jobba hårt med vår defensiv, tillägger Niklas.
Julia Blansch gjorde första SIS-målet medan Jacqueline Aaby gjorde det andra målet på straff.

Det var relativt jämnt över lag prestationsmässigt. Notera ska dock att 15-åriga Anny Wennblom och ett år äldre Tindra Johansson gjorde bra inhopp.