Fotboll

SIS drar ur herrlaget ur serien

Fotboll För första gången kanske sedan man började med fotboll på orten blir det inget herrlag i seriespel för Skillingaryds IS.

SIS i match på Movalla 2018.

– Tyvärr, vi har gjort vad vi kunnat men har inte tillräckligt många spelare. På träningarna har det oftast bara varit 6–9 killar och då går det inte att få ihop ett lag, säger Fredrik Berg, som är ordförande i SIS fotbollsektion.

SIS brukar vara självförsörjande på spelare men nu har man för första gången inte lyckats. Årskullarna 2002 och 2003 mattades av tidigare och steget ner till 2004 och 2005 är för stort för spel i en seniorserie.

– Det är ledsamt och ett misslyckande men vi var tvungna att ta det här beslutet, säger Fredrik från den 98-åriga föreningen.

Flera SIS-fostrade spelare finns i andra klubbar men de har man inte tillgång till. De cirka tio aktiva killarna i laget kommer nu att söka sig andra klubbar eller så blir det inget spel alls för vissa av dem.

– Nästa år har vi ändå som mål att ha tillbaka ett herrlag i seriespel, säger Fredrik Berg.

På damsidan är det däremot mycket bättre. Här har SIS en bred trupp som i år tagit steget upp i trean igen.

Fotnot: Även flera andra klubbar har tvingats dra ur sina lag ur seriespelet, bland andra Dannäs/Hånger och IFK Gislaved

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *