Fotboll

Simon Thern åter med i IFK

Fotboll IFK Värnamo får klara sig utan avstängde Victor Eriksson när man tar emot Häcken lördag kväll. Däremot är Simon Thern åter i laget.

Simon Thern. Foto: David Alin

IFK-tränaren Kim Hellberg är nöjd med träningsveckan och hoppas att man ska kunna bjuda topplaget Häcken från Göteborg på bra motstånd.
Simon Thern saknades i den senaste matchen mot Halmstad på grund av sjukdom och han förväntas vara med i morgondagens startelva:
– Ja, det är högst troligt, säger Kim Hellberg.
Simon har en stigande formkurva och med sin rutin kan han betyda mycket för IFK som är hans moderklubb på seniornivå.

Netinho och William Kenndal är fortfarande skadade.

IFK har tappat en del i slutet av de senaste matcherna och elaka tungor talar om att konditionen skulle vara sämre i år än förra året.
– Så är det inte alls. Vi var bra tränade förra året och är ännu bättre tränade i år. Att vi tappade i andra halvlek mot Djurgården var helt naturligt då vi mötte ett topplag. Mot Malmö vi var klart bättre i 75 minuter. Mot Halmstad var vi inte tillräckligt modiga i andra halvlek och det blev för långa bollar, noterar Kim Hellberg.

Han pekar på vikten att vara aktiva i spelet, trilla bollen bra och komma snabbt till anfall. Lyckas man med det så ska man klart kunna rubba Häcken som också har spel i Europa att tänka på. Kanske kan det påverka laget något.

Just nu är det öppet med övergångar – det så kallade transferfönstret. IFK hoppas givetvis att få behålla alla spelare och man kikar även runt på marknaden. Tränaren har en liten önskelapp men är annars väldigt nöjd med sin trupp.
– Vi får se vad sportgruppen kan hitta på. Vi har hela tiden en bra dialog, säger tränaren.

Vi direktrapporterar som vanligt och vi har även fotograf på plats.

Taggar

Dela


1 reaktion på Simon Thern åter med i IFK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *