Fotboll

Serieledaren mot jumbon 2–5

Fotboll Serieledande Horda AIK förlorade högst sensationellt med 2–5 (1–2) hemma mot jumbon Peking.

Efter 2-4 i knallmatchen. Målvakt Mustafa ”Max” Isa i Horda resignerar. Foto: Torsten Lindberg

Hordas tränare Spehtim Bsuhati kan inte med bästa vilja i världen framhålla någon i dag. Före matchen hade man ändå gjort en jämförelse med Tyskland – Sydkorea, att inte underskatta motståndaren. Ändå gjorde Horda nog lite det.

– Peking var jättebra och när vi därtill fick en utvisning efter 20 minuter samt flera viktiga spelare borta, då kan det gå så här, säger Torsten Lindberg i Horda AIK.
– Det kan ju också var bra med en kalldusch så här, säger han och tänker inte på den tryckande värmen utan att det är bra med en tankeställare inför hästen. På sistone har Horda för övrigt inte varit lika bra som tidigare under säsongen..

Peking hade 2–0 innan Prince Kurankye kunde reducera.
I början av andra halvlek kom 1–3 och sedan reducering på straff genom Arman Ashtiani. Peking kunde dock rättvist dra ifrån till en klar seger.

Hos Peking var det muntrare tongångar:
– Vi fick skrapa ihop folk men de elva som vi ställde upp med svarade för en fantastisk insats. Visst trodde vi att vi skulle kunna störa Horda men inte vinna på detta viset, säger Pekings tränare Christer Nehlin.

Han säger att det var en riktig lagsinats och det blir stort överbetyg till alla. Lite extra beröm förtjänar Zafer Alhamed, Sharif Omar Sharif och tvåmålsskytten Yasin Shafi Abdi. Övriga mål gjordes av Sharif Omar Sharif, Mustafa Sulayman Abukar och Mustafe Maxamud Daùd.

Peking lämnade över jumboplatsen till Dardania som man för övrigt tar emot i nästa match som går först den 16 augusti. Horda tar samma dag emot Dannäs/Hånger..

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *