Fotboll

Semestern är här – så har det gått för de lokala lagen

Fotboll Sommaruppehåll väntar i de lägre fotbollsserierna och nedan gör vi en sammanställning på hur det gått för våra lokala lag under våren.

Genrebild Henrik Skoglund

Division 3 nordvästra dam

Bor/Rydaholm

Efter en fin inledning av serien har de hamnat i en rejäl formsvacka och målen rinner in bakåt i alldeles för stor utsträckning. Ligger just nu på nedflyttningsplats, men med kontakt till lagen ovanför.

Bästa målskytt: Linda Persson, 9 mål

Rås LB

Har tillhört botten hela säsongen och det krävs en uppryckning för att de ska kunna säkra nytt kontrakt.

Bästa målskytt: Annie Petersson, 5 mål

Division 4 nordvästra herr

Waggeryds IK

Leder serien och är obesegrade efter 13 spelade matcher. Fem av matcherna har dock slutat med kryss och det har lett till att man inte lyckats dra ifrån i toppen. Har bara släppt in tio mål hittills och det är ett tecken på en välorganiserad defensiv.

Bäste målskytt: Jonathan Johansson, 9 mål

Bredaryd Lanna

Efter en strålande start med åtta segrar och två oavgjorda har vinden nu vänt och i de tre senaste matcherna har det blivit idel förluster. Man hänger dock fortfarande med i toppen och omstarten i augusti blir viktig för BLIK.

Bäste målskytt: Zoran Sredojevic, 9 mål.

Värnamo Södra

Även här öppnade man serien väldigt bra. Men sedan kom det en rejäl svacka som sänkte dem i tabellen. Lite andrum fick man efter segern mot Taberg i sista matchen innan sommaruppehållet. Med en match mer spelad än lagen i botten och en hyfsat jämn tabell så har Värnamo Södra all anledning till oro inför hösten om de inte börjar sätta dit chanserna.

Bäste målskytt: Adrian Paukovic, 7 mål

Division 4 Jönköping/Västbo dam

IFK Värnamo U

Har gått igenom grundserien med endast en förlust, vilken kom mot serievinnaren Norrahammar. Målet är uppflyttning till trean och det är efter sommaren det riktiga allvaret börjar.

Bästa målskytt: Alma Blomberg, Esmeralda Wikström och Tova Lööf, 4 mål

Waggeryds IK

Hade de vunnit mot NGIS i den senaste matchen så hade de även tagit hem serien. Men nu blev det oavgjort och de slutade istället trea. Men nu spelar placeringen ingen som helst roll ändå då de fem främsta lagen kvalificerats sig för uppflyttningsserien efter sommaren.

Bästa målskytt: Edona Demaj och Julia Gustafsson, 13 mål

Skillingaryds IS

Säsongen har verkligen inte gått SIS väg och det unga laget har bara fått med sig en enda poäng hittills. Nu blir det en ny serie efter sommaren och med nya motståndare kanske det kan bli lite större utdelning i poängprotokollet?

Bästa målskytt: Alicia Alkemark och Tilda Törnberg, 3 mål

Division 5 sydvästra herr

Västboås

Obesegrade fram till den sista matchen innan sommaruppehållet. Men har trots det skapat sig luft neråt i tabellen från sin förstaplats. Med tanke på stabiliteten de visat upp genomgående under säsongen så luktar det redan nu avancemang till division 4. Har gjort 40 mål på elva matcher.

Bäste målskytt: August Gunnarsson, 18 mål

Rydaholm

Hänger med i toppen och har god chans att sno åt sig en kvalplats till hösten. Blandar och ger en smula och förlusterna har kommit mot lag som just nu ligger efter dem i tabellen.

Bäste målskytt: Amin Nshimirimana, 9 mål

Kärda

Efter en period med tre raka segrar i inledningen av serien kom det en dipp i mitten av våren som gör att de just nu parkerar på en femte plats. Har fler matcher spelade dessutom än lagen närmast över. Men hoppet om kval uppåt lever.

Bäste målskytt: Adrian Florin Redes, 5 mål

Division 5 nordvästra herr

Skillingaryd

Har blandat och gett under serien men vunnit båda derbyna mot Klevshult. Ligger lite i ingenmansland just nu. Men med en fin höst kan det bli toppkänning. Likadant med en svag höst som kan innebära bottenstrid.

Bäste målskytt: Arber Hasani, 13 mål

Klevshult

Inledde med idel förluster innan man tog två raka segrar under våren. Mot slutet har man hållit en hyfsat jämn nivå där man varvat segrar med kryss och förluster. Är i allra högsta grad involverade i bottenstriden.

Bäste målskytt: Edwin Forsman, 10 mål

Division 6 Jönköping

Hooks IF

Sju matcher har gett sju raka segrar och bara sju insläppta mål samt 35 mål framåt. Som våren sett ut så verkar Hook oslagbara.

Bäste målskytt: Johan Antonsson, 8 mål

Vaggeryd United

Det nystartade laget inledde bländande med idel segrar. Formen har dock mattats lite mot slutet och just nu ligger de trea i tabellen. Det vill till att de återfinner formen efter sommaren för att kunna haka på i toppen.

Bäste målskytt: Ayman Abdi, 16 mål

Division 6 Värnamo

Forsheda

Lite av ett varannandagslag som varvar segrar med förluster. Har hamnat i ett ingenmansland i tabellen med fem poäng upp till trean och lika många ner till femman.

Bäste målskytt: Eric Gustafsson, 5 mål

Bor

Ligger femma med sju poäng inspelade på lika många matcher. Har svårt att göra mål framåt och ska de ha en realistisk chans att avancera i tabellen så måste målskyttet komma igång.

Bäste målskytt: Alfred Svenson, Hugo Martinsson och Sigge Martinsson, 2 mål vardera.

 


 

För en tydligare överblick kika gärna in på våran Instagram;
Värnamo.nu
Skillingaryd.nu

Taggar

Dela


1 reaktion på Semestern är här – så har det gått för de lokala lagen

Division 3 sydvästra som GIS spelar i skriver ni inget om?
Redaktionen svarar: Nej, Gislaveds kommun ligger inte i vårt område. Våra kommuner är Värnamo och Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *