Seger för Waggeryds IK dam

Fotboll Waggeryds damer spelade idag sin andra match i serien för året i damernas division 3. Man mötte Husqvarna FF B på bortaplan och stod för en stark insats som slutade med seger 2–1 (1–0)

Det var ett revanschsuget Waggeryd som åkte till Husqvarna idag efter att i veckan åkt ur Smålandscupen. I matchen var det dock Husqvarna som började bäst och hade bollen mest men utan att det gav utdelning.

– Husqvarna är duktiga och har mest boll i inledningen så vi får jobba in oss i matchen, säger Waggeryds tränare Mathias Johansson.

Jobba in sig i matchen var precis det som damerna gjorde och man lyckas ta ledning genom Astrid Berg efter att hon skjutit in bollen direkt från en hörnspark.

– Det är inte varje dag man ser ett sådant mål, konstaterar Johansson.

1–0-ledningen står sig till pausvilan för Waggeryd som kommer ut heta till andra halvlek och utökar ledningen till 2–0 genom Edona Demaj efter en frispark. Husqvarna lyckas sedan reducera till 1–2 vilket även blir slutresultatet.

– Skönt med första segern i serien och alla tjejer var duktiga idag, nu rullar vi vidare på det här och fortsätter jobba på, summerar Johansson.

Waggeryd står nu efter två omgångar på tre poäng efter en vinst och en förlust. Nästa vecka på söndagen är det dags för nästa match, då spelar man hemma på Vaggeryds IP och man får besök av Torpa FF.