Samma slut för IFK som förra året

Fotboll IFK Värnamo har i dag spelat årets första träningsmatch. Precis som förra året var Trelleborgs FF motståndare. Och, resultatet blev också samma, 3–1 till Trelleborg.

För ett år sedan var det två superettanlag som möttes på Ljusseveka. I dag var det ett allsvenskt lag och ett från serien under som möttes. Trelleborg kvalade sig ju upp genom att skicka ned Jönköpings Södra till superettan.

Som nya allsvenskar har Trelleborg sett om sitt hus och enligt rapporter kom skåneklubben med i stort ett mycket starkt gäng.

En bra start är alltid positivt, men någon sådan fick – eller svarade – IFK inte för. Efter sex minuters spel stod det 2–0 till Trelleborg.

– Katastrof, suckar nye tränaren Roar Hansen, och förklarar:

– Två relativt enkla mål till Trelleborg. Vi hade hela laget på rätt sida, men vi tittade på och tog dåliga beslut.

• Hur löste ni det?

– Det var lite skärrat en kvart därefter, men efter 25–30 minuter blev det stabilare och försvarsspelet blev bättre. Försvar är något vi inte pratat så mycket om, så delvis är grabbarna förlåtna.

IFK arbetade sig in i matchen och några minuter före paus kom belöning. Pär Cederqvist reducerade till 2–1.

Det stärkte förstås.

• Och, hur såg andra halvlek ut?

– Mycket bättre och stora delar spelade vi jämnt med Trelleborg. Bollinnehavet blev större, vi hade ett lugnare passningsspel.

Sedan gjorde TFF ett mål i slutminuterna, men det är sådant som händer.

En tränare är aldrig nöjd efter en förlust och Roar Hansen är inget undantag.

– Men, jag gillar spelarnas attityd, de visade moral och mental styrka.

Roar Hansen spelade med 4–3–3-uppställning och med Filip Eriksson som målvakt då Tobias Andersson var sjuk. De flesta i truppen fick spela, men inte brassen Paulo Marcelo, som nyligen anslutit till gänget.

Nästa lördag, 3 februari, spelar IFK sin andra match. Då kommer Husqvarna FF, från division 1, till Ljusseveka.

Matchfakta

Trelleborgs FF–IFK Värnamo

3–1 (2–1)

Mål: 1–0 (3) Zoran Jovanovic, 2–0 (6) Noah Christoffersson, 2–1 (41) Pär Cederqvist, 3–1 (88) Salif Camara Jönsson.

IFK:s startelva: Filip Eriksson– Anton Maikkula, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winst– Victor Kristiansson, Archford Gutu, Daniel Ask– Lumala Abdu, Pär Cederqvist, Alexander Henningsson.

Avbytare: Adebayo Adenilua, Adnan Kulovac, Paulo Marcelo Souza Alves, York Rafael, Max Olsson,  Morgan Hellman (mv).

Domare: Fredrik Klitte, Helsingborg.