Fotboll

Så ska IFK hinna få klart gräsmattan

Fotboll Förra veckan gick IFK Värnamo ut med att det kommer anläggas en ny gräsmatta på Finnvedsvallen och att den kommer vara spelklar till söndagens hemmamöte mot Kalmar. "Hur ska de hinna det?" är det många som frågat sig. Nu går klubben ut med tidsschemat.

Genrebild. Foto: David Alin

Under måndagen påbörjades arbetet med att schakta bort den gamla gräsmattan. Ett arbete som kommer ta två dagar. Senare i veckan anländer en ny gräsmatta och eventuellt kan det bli så att a-laget kommer träna på den redan under lördagen.

På sin hemsida har IFK Värnamo presenterat tidsplanen för arbetet och hur man ska hinna få mattan spelduglig till söndagens match mot Kalmar FF.

Man skriver också att man har förståelse för att många nu är nyfikna och vill se arbetet. Men påpekar att många tunga fordon kommer röra sig i området under veckan.

Måndag och tisdag:

På måndagen anländer de maskiner som ska fräsa bort den gamla mattan. Mattan spottas upp på släp och kommer tillfälligt att läggas på gräsparkeringen vid Sandgatan. Detta arbete beräknas pågå under måndag och tisdag. Under tisdagen ska också arbetet med att koppla ur vattenspridarna göras.

Onsdag:

Gräset från Tyskland anländer i lastbilar och rullas ut på Finnvedsvallen.

Torsdag:

Mattan finjusteras, klipps och spridare ska kopplas på igen.

Fredag:

Städning på och omkring Finnvedsvallen.

Lördag:

Möjligen träning på nya mattan. (Vi återkommer med information om detta.)

 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Så ska IFK hinna få klart gräsmattan

Kommunen måste kanske inte nödvändigtvis sköta fotbollsplanerna i egen regi. Det går väl att göra en upphandling om framtida skötsel. Om det visar sig att privata aktörer gör ett bättre jobb vore det klokt att köpa tjänsten. Antingen uppstår samma problem på nytt eller så löser de det. Ett privat företag kan även gå i konkurs och då lär väl ansvaret åter hamna på kommunen. Vi såg hur två privata friskolor i Värnamo plötsligt lades ner och kommunen åter fick ansvar för dess elever!
Det finns risker med det privata förvaltarskapet också, men det kan även bli bra.

Vad som än görs, håll alla tidigare ansvariga tjänstemän borta från detta arbete, så att de inte lyckas ställa till några problem.
Nu är det folk som kan detta och inte amatörer som skall slutföra arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *