Fotboll

Så går kommunen vidare i arenafrågan

Fotboll Om IFK Värnamo tar klivet upp i allsvenskan så kommer det vid sidan av allt firande och glädje även behöva rätas ut en del frågetecken. Bland annat det om Finnvedsvallen som i nuläget inte håller standarden för allsvenskt spel.

Finnvedsvallen och Mikael Karlsson. Foto: Perr Bunnstad och David Alin

Mycket talar nu för att IFK Värnamo kommer spela allsvenskt nästa säsong. Men frågan är om det kommer bli spel på Finnvedsvallen. Arenan håller nämligen inte måttet och bland några av alla de punkterna som måste åtgärdas finns bland annat läktarkapaciteten.

Nu berättar kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson för värnamo.nu att man från kommer ta upp arenafrågan på kommunstyrelsens möte på tisdag nästa vecka.
– Vi kommer ha ett ärende på kommunstyrelsen nästa tisdag där vi går fram med ambitionen att utreda vad som behövs ifall de går upp. Vi måste ta reda på fakta och utreda frågan så vi får fram underlag för beslut.

Han berättar också att kommunen träffat svenska fotbollförbundet.
– Man kan få dispens att spela på en arena som inte håller kraven i max tre år. Men den dispensen får man bara om man till grund har ett finansierat beslut på att bygga eller bygga om en arena som inte håller allsvensk standard. Det ska finnas både finansiering och en tidsplan för den.
– Då skulle man dispens att spela på exempelvis Finnvedsvallen, förstärkt med kanske lite läktare och sånt.

Mikael Karlsson poängterar att inga beslut är tagna i frågan.

Vad skulle det betyda för staden och kommunen Värnamo om IFK tar klivet upp?
– Mediamässigt finns det nog inget som är större. Det finns få saker i alla fall som är större. Det sätter verkligen Värnamo på karta. Det engagerar så många människor och det är ju inte bara IFK, det här är alla andra klubbar också som liksom på något sätt…säger Karlsson och pausar innan han fortsätter:
– De som är unga och har någonting att sträva efter. Så det här gäller ju all fotboll och det är den största sporten med den största ungdomsverksamheten.
– Det engagerar och jag tror det betyder mycket för sammanhållning och stolthet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *