Fotboll

Rysarhelg väntar i lokalfotbollen

Fotboll Hösten är här och därmed även upplösningen av den lokala fotbollen. I veckan och i främst helgen är en rad lag i vårat bevakningsområde inblandade i spännande streckstrider.

Bilden är ett montage. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen och Per Bunnstad

Division 3 nordvästra dam

Bor/Rydaholm möter Mullsjö som ligger på nedflyttningsplats. En match som handlar om att vinna eller försvinna alltså.


 

Division 4 nordvästra herrar

Här är det glasklart. Tvåan Bredaryd Lanna möter trean Gnosjö på hemmaplan på lördag och vid minst oavgjort är BLIK klara för kval uppåt.


 

Uppflyttningsserien division 4 dam

IFK Värnamos utvecklingslag kan säkra avancemanget redan ikväll då de möter Ljungby på bortaplan. Skulle de kamma noll där väntar en riktig rackarrysare mot serietrean Ryssby på fredagskvällen.

På lördag tar WIK emot Sunnerbo på hemmaplan och i händelse av att IFK skulle slå Ryssby kvällen innan så innebär det att Waggeryd redan skulle vara klara för avancemang. Vinner IFK ikväll samtidigt som de förlorar på fredag så är WIK piskade att vinna sin återstående match


 

Division 5 sydvästra herrar

Ni ser själva. Det är ett rejält getingbo i toppen av den här serien. Både Västboås och Rydaholm har inför den sista omgången chansen att gå upp till fyran via förstaplatsen. Plats två och tre innebär att man får kvala uppåt. Men båda två kan likagärna missa de tre första platserna om det vill sig illa. I Västboås fall ska det dock mycket till för att det i alla fall inte ska bli minst kvalspel.

Slutomgången i den här serien på lördag ser ut som följer:

Kärda – Reftele
Västboås – Guddarp
Vislanda – Torpa
Rydaholm – Liatorp/Eneryda
Strömsnäsbruk – Agunnaryd

Att redogöra för alla tänkbara scenarion detta kan sluta med skulle krävas en Kafka-roman. Men klart är i alla fall att Väsboås och Rydaholm har de bästa positionerna inför avgörandet och vinner de bara sina matcher så kan de antingen fira avancemang eller se fram mot ett spännande kval.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *