Fotboll

Rydaholms förlusttrend bruten – poäng mot Bredaryd

Fotboll Äntligen kunde Rydaholm andas ut. Efter fyra raka förluster trillade nya poäng in efter 1–1 (1–0), mot tabelltrean Bredaryd. – Det är klart att det var skönt med poäng, säger Rydaholms tränare Johan Elmblad.

Förlusttrenden är bruten för Rydaholm. I alla fall tillfälligt, då man lyckades plocka en pinne från topplaget Bredaryd. Målskytten för Rydaholm blev Mansur Musavi efter sjutton minuters spel.
– Vi börjar lite trevande men äter oss in i matchen efter en liten stund. Det ger utdelning och vi gör ledningsmålet, säger Rydaholmstränaren Johan Elmblad och tillägger:
– Vi har första halvlek med mersmak. Kanske skulle haft ett något mer mål.

Tio minuter in i andra får Bredaryd en straff som gör att de kommer in i matchen.
– De får ett straffmål och lite vind i seglen där vi blir tillbakapressade. Vi reder ut det och får lite bättre spel till och ifrån, säger Elmblad som efter det oavgjorda resultatet höjer sin mittfältare:

– Jakob Elv har allt som oftast en hög lägsta nivå på mittfält vilket jag måste ge beröm för. Även Adrian Shefqeti gör en bra match samt Hjalmar Melkstam gör det bra i första halvlek.

Bredaryd tar man poängtappet med ro.
– Vi hade några tongivande spelare borta (ingen ursäkt för det). Men Rydaholm är ett bra lag som många kommer får det svårt emot i serien, säger Bredaryds tränare Senad Zulovic som dock tycker att man var något bättre än sitt motstånd.
– Vi var bättre vissa stunder och missar några fina lägen. Det kunde sluta hur som helst. Vi är fortfarande obesegrade, så det är bra.

Vad tar du med dig från dagens oavgjorda match?
– Det blir tumme upp för laginsatsen. Sedan gör Philip Andersson en riktigt bra insats och ska ha beröm för detta.

Något du är mindre nöjd med som ni måste bli bättre på?
– Skärpan framför mål. Vi slavar bort en del målchanser.

 

Text: Kenneth Andersson

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *