Fotboll

Rydaholms damer föll mot Alvesta

Fotboll Rydaholm förlorade med 0–3 mot tabelltvåan Alvesta. "Med tanke på förutsättningarna är jag nöjd" menar tränaren Johan Melkstam.

Studenten, sjukdomar och andra hinder ställde till det för Rydaholm som hade många ordinarie borta i dagens match mot Alvesta.

– Det är alltid tråkigt att förlora men vi hade många spelare som fick spela på nya positioner och då är det inte så enkelt, menar tränaren Johan Melkstam.

Det var även många tjejer från det yngre laget som fick kliva in och hjälpa till.

– Med tanke på förutsättningarna så gjorde vi det ändra bra. Visst vi faller lite för lågt i första halvlek men sedan i andra halvlek så kommer vi in i det och spelar 0–0. Vi hade väl inte någon farlig målchans men det hade inte dem heller och vi höll uppe vårat egna spel väldigt bra.

Melkstam vill lyfta fram en av de unga tjejerna, Nilla Lundström, som är 13 år och fick spela mittback. Han vill även ge lite extra beröm till anfallaren Alva Börjesjö och målvakten Hanna Kasanen Martinsson.

– Just nu så spelar de yngre tjejerna i ett tjejlag och är endast och tränar med oss ibland men nästa år så tror jag de kan vara med och kriga om platserna i damlaget trupp för så pass duktiga är dem, avslutar Melkstam.

Nästa match spelas mot Ljungby på måndag.

ANNONS
Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Rydaholm föll knappt mot miljonsatsningen
LÄS MER:  BILDEXTRA: Drömstart för Rydaholm – klättrar till topp tre
LÄS MER:  Rydaholm "höll på att tappa matchen"

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *