Rydaholm snodde tre poäng från Peking

Fotboll Trots att Peking låg tvåa i tabellen så avskräcktes inte Rydaholm som istället rivstartade och gjorde mål efter 4 minuter. Dessvärre kvitterade motståndarna efter en kvart och tog sedan även ledningen i andra halvlek men Rydaholm kände sig ännu inte besegrade. De nätade två snabba mål i 80:e minuten och sedan ytterligare ett strax innan slutsignalen. Matchen slutade i vinst med 4–2 (1–1). Artikeln är uppdaterad.

Arkivbild från en tidigare match.

— Det kändes väldigt bra, vi behövde en vinst och speciellt på bortaplan men sedan möter vi ett bollskickligt och duktigt motstånd vilket gör vinsten ännu bättre, säger tränaren Johan Elmblad.

Han fortsätter med att berömma alla spelare för dagens jätteinsats och förtydligar att dagens ros går till hela laget även om målskyttarna Hjalmar Melkstam (2), Leon Bujupi och Adrian Shefqeti stack ut lite extra idag.

– Visserligen skapade de chanser och får lite grepp om matchen när de lyckades kvittera men efter det stängde vi till och var disciplinerade nog att fortsätta spela vårt spel med planen att de tillslut skulle krokna, vilket de även gjorde mot slutet och vi kunde göra mål, fortsätter Elmblad.

– Vi fick idag utdelning på våra farliga kontringar och matchen slutade rättvist, nu tar vi midsommar helg och sedan är nästa match mot Forsheda på måndag, avslutar Elmblad.

Text: Linn Törnberg