Rydaholm blev nollade av Guddarp

Fotboll Rydaholm fick under torsdagskvällen känna på hur det är att bli nollade. Laget klev av, på bortaplan, med en 0–3-förlust mot Guddarp, där halvtidsresultatet var 1–0 till hemmalaget. –Vår bästa period i matchen var de sista 20 minuterna, säger Rydaholmstränaren Johan Elmblad.

Rydaholm har plockat poäng i de två första matcherna i serien. I premiären fick man med sig en poäng efter 1–1 mot Forsheda. Tre dagar senare var det dags för hemmapremiären, när Kånna IF besökte, och då blev det en 2–0-seger.

Men under torsdagskvällen blev det grus i maskineriet när man mötte Guddarp på bortaplan.
–Vi var inte alls med från start. Kom snett in i match och de fick styra och ställa, säger tränaren Johan Elmblad

Trots misstagen lyckades man kliva ut i omklädningsrummet, för att diskutera vad man skulle förändra, med bara ett insläppt mål.
–Planen i andra var att sätta mer press. Men den uteblev dessvärre, säger Elmblad.

Hemmalaget fick dock en drömstart. Efter bara fem minuter kom 2–0-målet. Uppförsbacken för Rydaholmsgänget skulle bli än brantare i matchminut 69, då Guddarp utökade till 3–0.

Då började spelet för Rydaholm fungera bättre.
–Vår bästa period i matchen var de sista 20 minuterna. Men då var det försent. Detta får bli en nyttig läxa för oss, säger Elmblad som trots förlusten med 3–0 ger sina spelare godkänt.
–Våra mittbackarna får slita ont i första men de gör en godkänd insats över 90 minuter, avslutar Elmblad.

Text: Kenneth Andersson