Fotboll

Roar hoppas på vinst i sista cupmatchen

Fotboll Både IFK Värnamo och Norrby IF har förlorat mot sina två allsvenska konkurrenter i Svenska cupen. I morgon möts superettanlagen på Ljusseveka i match om att inte bli jumbo i gruppen.

Det är dags för tredje och sista cupmatchen och för IFK Värnamo sjätte matchen på försäsongen. Facit så här långt är en oavgjord (0–0 mot Husqvarna) och fem förluster.

• Så, nu vill ni väl äntligen vinna?

– Absolut, säger tränaren Roar Hansen.

Att vinsterna uteblivit är inte mycket att klaga på, ty IFK har mött tufft motstånd, som tre allsvenska lag plus Helsingborg som lär bli ett topplag i superettan.

Sedan förra årets succésäsong har ju mycket hänt i spelartruppen. 13 spelare som var med i fjolårets trupp har försvunnit från Värnamo. Bland dessa flera nyckelspelare. De ersätts inte på direkten. Dock är det intressanta lirare IFK lockat till sig, inte minst flera unga äregiriga pojkar som vill framåt.

Egentligen är det ”bara” att få pusselbitarna på plats. Roar säger till IFK:s hemsida att nu vill han se mer folk i offensiven, medan försvarsspelet varit bra. Baklängesmålen har kommit genom individuella misstag och sådant måste undvikas.

Norrby blir superintressant. Boråsklubben var nykomling i superettan för ett år sedan. Hade det oerhört tungt i upptakten och staplade förluster på hög. Men, NIF kom i gång och blev till slut tia. De slog Värnamo på Finnvedsvallen sedan IFK gjort en av säsongens mindre lyckade insatser. Dock IFK revansch en råkall höstkväll på Borås Arena.

– Vi är två lag som förlorat mot allsvenskt motstånd. Nu gäller att spänna musklerna, säger Roar Hansen.

• Vad krävs för att du ska vara nöjd efter matchen?

– En bra prestation och vinst.

• Hur är läget i truppen?

– Det har varit kallt på träningarna, men flera av de skadade är på väg tillbaka. Dock vilar Victor Christiansson, York Rafael och även Lumala Abdu. Vi hade räknat med Lumala, men han är inte helt klar än.

Klart är också att senaste nyförvärvet, rutinerade Predrag Randelovic inte är med. Han är inte spelklar.

Avslutningsvis ska noteras att Norrby skaffat två synnerligen starka nyförvärv. Det är Elfborgs-ikonen Lasse Nilsson och Rickard Yarsuvat, som i Dalkurd vann skytteligan i superettan förra året.

• Hur lyckades Norrby värva honom?

– Ja, det undrar många, men det blev Norrby igen för hans del. Det såg ut som England för honom men det blev Norrby. Så de har en stark offensiv, understryker Roar Hansen.

IFK:s trupp: Tobias Andersson, Filip Eriksson– Johan Andersson, Freddy Winsth, Jon Birkfeldt, Anton Maikkula, Tyler Lissette, Aldin Basic, Adebayo Ademilua, Alexander Henningsson, Daniel Ask, Alexander Anchinioti Jönsson, Archford Gutu, Adnan Kulovac, Pär Cederqvist, Paulo Marcelo, Max Olsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *