Fotboll

Regnet bröt IFK-matchen

Fotboll Det blev bara 64 minuters spel för IFK Värnamo-Jönköpings Södra IF på Finnvedsvallen. Då kom det av meterologerna utlovade regnet med åska. Efter en stunds diskuterande beslköt man helt enkelt att avbryta matchen. Kanske tur att den startade redan kl. 18.00 så man hann spela så länge som man gjorde. Och så långt hade IFK varit det dominerande laget. När matchen bröts ledde IFK med klara 3-0 efter att haft ledning med 1-0 i paus.  

  [1/20]

  [2/20]

  [3/20]

  [4/20]

  [5/20]

  [6/20]

  [7/20]

  [8/20]

  [9/20]

  [10/20]

  [11/20]

  [12/20]

  [13/20]

  [14/20]

  [15/20]

  [16/20]

  [17/20]

  [18/20]

  [19/20]

  [20/20]

IFK dominerade i stort sett matchbilden och hade säkerligen kunnat utökat ledningen om matchen spelats full tid. Tränaren Kim Hellberg var nöjd med vad han fick se från sina adepter:

– Vi bytte hela laget i pausen. Det visar på bredd och vi skapade hela tiden chanser och kontrollerade matchen. J-Södra är ett bra lag som har haft en bra vår i Superettan och är en bra värdemätare. Kim vill inte gå in så mycket på individuell spelarkritik. Han konstaterar att laget har en bra bredd inför de 18 matcher som återstår.

– Det är en angenäm roll att som tränare har så många duktiga spelare. Men vi har tränat hårt och bra och då blir det bra fotbollsspelare Synd att killarna som kom in efter paus bara fick tjugo minuter på sig. Dock är det inget som gick att råda över…

Gustav Engwall satte ledningsmålet efter knappa 20 minuter och visade varför han värvades in: för att göra mål…

De andra IFK-målen kom efter paus och gjordes av Marco Bustos i den 52:a minuten. Tio minuter senare kom 3–0 genom Edvin Becirovic.

Det blir återstart i allsvenska på lördag för IFK:s del med en viktig bortamatch mot Degerfors IF på klassiska Stora Valla.

– Vi kommer spela många viktiga matcher under allsvenskans fortsättning, säger Kim Hellberg.

Taggar

Dela


1 reaktion på Regnet bröt IFK-matchen

Skönt att fotbollen är igång igen och en inledande vinst, efter ett kort uppehåll, är alltid gött. 3-0 mot ett superettanlag på 64 minuter är ju bra, men jag minns våra träningsmatcher i våras mot superettanlag som vi då krossade, vi var helt plötsligt världsmästare och hade en jämn och bred trupp. Nu får vi inte gå på den minan igen, utan hårt arbete väntar. Jag hoppas även att vi stärker upp laget med några nya spelare, för truppen är väldigt tunn. Alla håller inte allsvensk klass, tyvärr. En superviktig match på lördag borta mot Degerfors. Lycka till, IFK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *